martes , septiembre 18 2018
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / Adéu com a regidora de participació ciutadana
Adéu com a regidora de participació ciutadana
Estefanía Blanes, portavoz de Guanyar Alcoi

Adéu com a regidora de participació ciutadana

Estefanía Blanes es cabeza de lista de Guanyar Alcoi

Estimades amigues / Estimats amics,

Aquest correu és per a acomiadar-me de vosaltres com a regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi. Em considere afortunada perquè des que vaig prendre possessió d’aquest càrrec ha estat un any intens que m’ha permés conéixer i treballar amb molt bona gent. Malgrat els magnífics resultats electorals de Guanyar Alcoi (més de 6000 vots i 5 regidors), a partir de demà comença una nova etapa en la qual continuaré dedicant-me a la millora d’Alcoi, per a que tots els alcoians i alcoianes puguem estar ben orgullosos/es de la nostra ciutat, però des d’un altre lloc, des de l’oposició constructiva.

La legislatura que acaba, com totes, ha tingut els seus encerts i errades, també en matèria de Participació, però crec que podem sentir-nos orgullosos/es perquè hem aconseguit iniciar una nova manera de gestionar la ciutat i de fer política.

Des del nostre grup polític i des de la Regidoria de Participació Ciutadana hem treballat per a fer sentir la veu dels ciutadans/es en les institucions públiques, per a que els polítics tradicionals ens tinguen en compte més enllà d’una cita cada quatre anys, per a que no ens buiden de sentit les paraules importants com democràcia i solidaritat, i per a que la participació no siga un simulacre.

Hi ha molta faena feta i encara en queda molta, però el que s’ha iniciat és difícil de parar: Pressupostos Participatius, recolzament a les associacions veïnals (subvencions, festes, locals, cessió d’espais i de materials), el nou Reglament de Participació (un procés encara no finalitzat), la gestió dels canals de queixes i reclamacions com la Bústia Ciutadana, iniciar la campanya de formació Cursos Alcoi Participa, crear la infraestructura d’un departament municipal de Participació, amb personal propi, etc.

És cert que canviar inèrcies i vicis adquirits sempre és difícil i que en el camí es troben nombroses resistències, però també és cert que això que s’anomena la “nova política” ha vingut per a quedar-se, i que gràcies a una ciutadania més madura i responsable, i amb l’ajuda de les noves tecnologies de la comunicació, la il·lusió i el desig de construir una societat més justa, lliure i participativa és més possible que mai.

Tècnics municipals, polítics i ciutadans són els tres pilars de la participació. Que siga eficaç és només una qüestió de voluntat, i de poder. Moltes persones creuen que la participació ciutadana és inútil, o prescindible, o utòpica. Jo crec fermament que és útil i molt necessària, que millora la gestió pública, i que és imprescindible en aquests temps de forts atacs a l’Estat del Benestar, per a desemmascarar perversions i interessos inconfessables. Respecte a la utopia sempre tinc present la cita que s’atribueix a Eduardo Galeano: “¿Para que sirve la utopía? Sirve para caminar.” Així doncs, caminem.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates