miércoles , diciembre 12 2018
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / Comunicat de Tots per l’Orxa
Comunicat de Tots per l’Orxa

Comunicat de Tots per l’Orxa

Aquest comunicat és la resposta a les declaracions dels membres que han abandonat l’agrupació d’electors constituïda per a les passades eleccions del 24 de maig del 2015: Carolina Juan, Berta Llorens i Jaume Calafat. Simplement vol ser una resposta a eixes declaracions, explicant i desmentint certes coses que afirmen aquests exmembres del grup, donant el nostre punt de vista de la situació, i sense ànim ni pretendre alimentar la polèmica.

En primer lloc, volem rebatre l’afirmació de que l’agrupació d’electors ha perdut i s’han desvinculat del grup cinc de deu membres. Cal dir que la llista electoral estava formada per nou membres en total, dels quals s’han volgut desmarcar tres per problemes i desaveniències internes, que són els citats anteriorment, mentre que el quart membre que no signa aquest comunicat ho ha fet per falta de disponibilitat per qüestions laborals i trobar-se lluny del municipi, tal i com va informar a tot el grup inicial, quedant d’aquesta manera els cinc sotasignants. Dels quatre regidors que va obtenir la nostra agrupació als comicis locals actualment decideix desvincular-se la que era regidora i primera tinent d’Alcalde, Carolina Juan, mentre que els altres dos exmembres del grup polític que també l’acompanyen no formaven part de la corporació local com a regidors.

Respecte la resta d’acusacions i afirmacions que fan públicament, no entenem i ens sorprèn que es diga que allò que vam dir a la campanya no està complint-se, i que es parle de falta de participació, jerarquia i manca de transparència, i a continuació expliquem els nostres arguments:

Pel que fa a la participació volem explicar que de forma periòdica es fan assemblees informatives i participatives en les que es demana l’opinió dels veïns i s’expliquen projectes de les diferents regidories que estan desenvolupant-se, a més de donar explicacions de la gestió municipal. A més a més, en tots els plenaris es dona l’oportunitat als assistents a que pregunten i expressen qualsevol cosa que desitgen, així com també s’ha enviat als domicilis diferents qüestionaris de participació demanant l’opinió dels ciutadans, siguent aquesta vinculant. A banda de les assemblees dutes a terme també s’han creat diferents ferramentes de participació i informació: bústia ciutadana, tant real com virtual; xarxes socials; servei de missatgeria Whatsapp; etc.

Respecte al que s’afirma de que la presa de decisions es fa de forma autocràtica i jeràrquica, cal dir que les decisions al grup es prenen de forma grupal, totalment democràtica i adoptant les decisions de la majoria. En cap moment s’han pres decisions en contra del que ha dit la majoria del grup, comptant el vot de l’alcalde sempre com un més, i traslladant a la ciutadania els temes de més calat i importància, fent-los partícips en la presa de decisions i escoltant la seua veu.

Finalment, pel que s’argumenta de que la decisió presa ha sigut també conseqüència de la falta de transparència de la nostra gestió, ens agradaria explicar que en tot moment s’ha informat i exposat les qüestions rellevants que tenen a veure amb la situació del nostre municipi i la gestió del govern, enviant circulars informatives a tots els domicilis de forma periòdica i posant a l’abast dels veïns tota la documentació que i expedients que desitgen. En el cas de contractacions de personal laboral que han sigut necessàries dur a terme s’ha fer mitjançant procediments de selecció públics i dels quals han sigut informats tots els veïns, per tal que aquells que ho desitgen es presenten al procediment de selecció, duguent a terme la selecció de forma totalment objectiva per part del personal funcionari de l’Ajuntament, i després publicant les actes de selecció.

Totes aquestes qüestions que es van promulgar durant el període de campanya considerem que estan fent-se efectives durant el temps que portem de govern, dins de les possibilitats en funció de la disponibilitat dels regidors, doncs tots treballen i ningú de la corporació està alliberat; els recursos i la conjuntura, i així queda demostrat en els arguments anteriorment exposats.

Per tal de finalitzar, ens agradaria explicar que Carolina Juan des del passat 14 de gener del 2016 es desvincula de totes les seues responsabilitats com a regidora després de renunciar a les competències que tenia assignades en matèria d’urbanisme, infraestructures, medi ambient i espai públic, havent de fer-se càrrec d’aquestes la resta de regidors del grup municipal. També dir que, tot i intentar reunir-se en multitud d’ocasions per a parlar i aplegar a un punt d’enteniment, ha sigut impossible per la negativa de la regidora que ja no forma part de Tots per l’Orxa a assistir a les reunions de regidors i del grup polític, essent la última reunió a la que va assistir el 13 de febrer del 2016. Després de tot aquest temps finalment és el 8 de juliol quan passa al grup de no adscrits.

Per la nostra part volem afegir que aquest comunicat, com hem expressat al principi, és merament informatiu i per part de desmentir les acusacions dels exmembres del nostre grup municipal. No volem enfrontaments ni volem més divisió en un municipi que considerem que ja està suficientment fraccionat, però ens veiem en la responsabilitat i obligació de donar explicacions i desmentir allò del que se’ns acusa. Lamentem molt aquesta situació que no és beneficiosa per a l’Orxa, i sols demanem als veïns, entre els quals es troben els exmembres del nostre grup, que com diu el nom de la nostra agrupació d’electors treballem tots per l’Orxa. De ben segur que hi ha qüestions més encertades i altres menys, pel que demanem disculpes per les errades que pugem cometre, doncs tots ens equivoquem, però continuarem endavant intentant millorar i treballant de la forma que ens ha caracteritzat al llarg d’aquest temps de govern i que hem exposat anteriorment.

Arnaldo Dueñas, Vicent Dueñas, Mavi Bravo, David Nadal i Arantxa Moreno.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates