lunes , septiembre 24 2018
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / El treball seriós i rigorós dóna els seus fruits
El treball seriós i rigorós dóna els seus fruits
Antonio Francés es alcalde de Alcoy

El treball seriós i rigorós dóna els seus fruits

Article d’opinió d´Antonio Francés, alcalde d´Alcoi

Aquesta setmana Alcoi ha rebut la notícia més important de les últimes dècades. El projecte presentat per l’Ajuntament d’Alcoi ‘Alcoidemà’ ha rebut 10 milions d’euros de fons europeus per a transformar la ciutat en els pròxims 5 anys.

Després de més de prop de 20 anys de no contar per a ningú, Alcoi torna a estar present a les xarxes estatals, torna a comptar, i rebre subvencions milionàries, fruit de la feina fet als últims anys. Només 5 ciutats de la Comunitat Valenciana de les 36 que es presentaven han rebut subvenció. En total, 35 milions d’euros han arribat a la Comunitat, i d’eixos 10 han sigut per Alcoi. Sabem que moltes ciutats veïnes, algunes amb més població i més recursos que Alcoi, no han pogut accedir a aquesta important ajuda i coneixem també els seus projectes, molts d’ells, d’alta qualitat.

Portem temps dient que tenim un pla per a canviar aquesta ciutat, un pla realista, consistent. Sabem on anem i per on anar, i amb aquesta important injecció econòmica d’un total de 20 milions d’euros, 10 d’Europa i 10 de fons propis, donarem una espenta important i executarem més projectes per a Alcoi.

Hem recuperat capitalitat i importància però necessitem també recuperar una ciutat compacta, adaptada als alcoians d’avui i als seus fills, que dóna qualitat de vida i futur, sostenible i innovadora. I això s’ha de concretar en millores palpables, en un carrer com Entença; en la rehabilitació del centre històric; en la dinamització del llit del riu; en una ciutat Smart City amb projectes com el transport urbà o un arxiu digital; carrils bici i cinturons verds, aparcament al centre, edificis públics i accessibilitat.

Hem treballat molt per sortejar diferents dificultats, i estem en camí de tindre un nou servei de brossa i de neteja, de començar Entença i el Pont de Sant Jordi. Ja estem elaborant el pla estratègic d’Alcoi i un pla per al Centre, iniciem en breu el Santiago Payá i la Beniata. Estem en marxa amb temes importants però, ara, a més a més, tenim diners per a concretar tot això i afrontar nous projectes, necessaris i reals, accions que els alcoians es mereixen pel seu esforç i el convenciment de què podem canviar les coses.

Sense rebomboris, sense fum, sense inauguracions costoses i plaques d’altres temps, amb feina, honestedat i esforç, amb un equip humà únic que es deixa la pell i creu en el que fa. Perquè no deixarem de somiar, malgrat la negativitat d’alguns i el pessimisme que volen que cale, però somiem amb els peus a terra i sense deixar de treballar. Gràcies Alcoi per donar-nos l’oportunitat de treballar per aquesta ciutat i poder donar aquesta setmana una gran notícia a totes les alcoianes i alcoians.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates