lunes , julio 23 2018
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / Eufòria
Eufòria
Els Marraskesch hicieron historia en 2015 con la primera escuadra femenina en la Diana

Eufòria

Article d´opinió de l´Associació Fonèvol

Ens va encantar la participació de les dones en les dianes. Vam compartir l’alegria de tota la gent que pels carrers victorejava i aplaudia. Se’ns posen els pèls de punta de recordar les famílies i les amistats de les festeres plorant d’orgull. I vam sentir que la Festa podia adaptar-se als temps i millorar.

Tenim notícia que en una filà un grup de dones ha demanat ser membre de ple dret gràcies a l’exemple de les dianeres, què bé! El seu exemple ha fet canviar d’opinió molts integristes per la magnífica escenificació. El sostre de vidre que no permet les dones fer-se avant comença a carpir-se. Enguany la gent de la premsa també s’ha bolcat en el suport a les dones. I l’Ajuntament ha obert alguna porta que estava tancada.

Ara que comença a disminuir l’eufòria, ens agradaria tornar a posar els peus en terra, és el paper que hem triat, defensar la igualtat. Per una volta l’incompliment de les normes festeres, ha servit per a la discriminació positiva i no per barrar el pas a les dones. Podríem reflexionar sobre que hi ha dones en diferents filaes pagant la fulla completa que no poden fer els actes que els pertoca a causa de les injustes normes festeres.

No podem deixar-se portar per la joia i oblidar que hi ha desset filaes que no tenen dones en les seues files per acció o per omissió (sobretot per acció, simplement els diuen que no es poden apuntar). A més, les filaes amb dones tampoc els posen les coses fàcils en general.

Després estan els anomenats micromasclismes: per exemple hem vist comentaris sobre la diana dels Marrakesch (fins i tot en pobles on la dona està “suposadament integrada”) que diuen: “molt bé, ja era hora que eixireu, però ara vos falta vestir-se de dones” o “assumiu la vostra feminitat”. Pretendre tindre el monopoli de la feminitat és igual de masclista que prohibir l’entrada a una filà. Hem d’anar llevant-nos de damunt el pes de normes arbitràries que no sabem qui ha inventat, però que seguim sense preguntar-nos si són justes.

De tota manera, felicitats a totes les dones que han participat en les festes. Avant!

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates