lunes , enero 21 2019
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / Reflexions al voltant de la plaça Al-Azraq
Reflexions al voltant de la plaça Al-Azraq
La Plaza Al-Azraq está a la espera de una futura reurbanización

Reflexions al voltant de la plaça Al-Azraq

Article d’opinió de la AAVV Zona Nord

Una Volta més la Plaça d’Al-Azraq d’Alcoi és noticia. L’Associació de Veïns de la Zona Nord d’Alcoi se’m assabentat pels mitjans de comunicació locals ( 12 i 13 DE Maig ), que l’Ajuntament, representat pel Regidor d’Urbanisme, comunica en reunió amb arquitectes col·legiats la proposta Europan per a la Plaça d’Al-Azraq, la qual mitjançant concurs públic dirigit a arquitectes europeus menors de 40 anys puguen presentar propostes de les quals una d’elles configuraria un projecte que podria definir-se per als anys 2017-2018.

Contemplant només un terç aproximat del que disposa el PERI Al-Azraq de 26.000 m2 definits a l’actual Pla General de 1.989, que s’havia d’haver executat entre 1993–1997. I som a l’any 216.

Un mes abans de la comunicació d’aquesta novedosa notícia, el 19 d’Abril passat, l’Associació de Veïns de la Zona Nord va ser convocada per la Regidoria de Participació Ciutadana a una reunió a l’Ajuntament per a “Reprendre el Procés Participatiu de la Plaça d’Al-Azraq “, pensàvem que aquesta inesperada convocatòria s’hauria fet extensiva a tota la Comissió de Seguiment del Procés.. No va ser així, els que es vam reunir fórem: el Regidor d’Urbanisme, l’Arquitecte Municipal, els grups municipals de Compromís i Guanyar Alcoi, l’Associació de Comerciants de la Zona Nord, l’Associació de Veïns de Batoi i la nostra Associació. Van faltar-hi: dos grups polítics municipals, entitats i col·lectius vinculats a la xarxa social del Procés…. I sobretot, l’equip multidisciplinar que va coordinar i dinamitzar l’any llarg de treball col·lectiu del Procés Participatiu que va concloure en la Proposta Base consensuada i presentada per decisió de la Comissió de Seguiment l’Abril de 2012 al saló de plens municipal.

L’única cosa remarcable que s’hi va aportar, la notificació per part del Regidor d’Urbanisme, d’incorporar al PERI Al-Azraq, els terrenys de la caserna de la Guàrdia Civil per a fer un Institut de Secundaria. No en saben res, de cap negociació amb el ministeri pertinent, ni cap proposta concreta, que ens encamine a la represa del Procés Participatiu i del projecte. Una nova decepció.

Ara, no sabem si conscient o inconscient, s’hi vol ignorar, ens sembla, el Procés Participatiu i la seua Proposta Base compromesa pel govern municipal (Abril 2012) d’encabir-la al nou Pla General. Ja han passat 4 anys d’aquest fet i constatem que en el Document Previ (2013) i en el Pla Estructural (2016), la Proposta Base no s’hi ha vist reflectida.

Per tot açó fem les següents consideracions:

Considerem que plantejar-se ara l’Europan a la Plaça d’Al-Azraq, significa endarrerir, encara mes, la resolució d’un espai urbà central (PERI Al-Azraq), eminenment dotacional i d’esplai necessari per a la Zona Nord i també per a la nostra ciutat. S’ha de dir que aquest espai és propietat publica municipal.

Considerem que, tot i defensant la Proposta Base sorgida del Procés Participatiu, ens caldria reprendre d’immediat una nova anàlisi participatiu que contemple la plaça en el seu conjunt i tinga en compte les noves situacions ( jutjats, guàrdia civil, edificabilitat..). Estem oberts a qualsevol sol·lució, debatuda i consensuada i participada que desencalle d’una vegada per totes el PERI Al-Azraq.

Sobre la base d’aquestes consideracions, demanem a l’Ajuntament d’Alcoi que, amb urgència i sense mes dilació, convoque la Comissió de Seguiment representativa (ampliada si cal) per a què a partir d’una nova anàlisi i els resultats del seu Procés Participatiu es redacten les bases necessàries per a encarar, un Concurs Obert, per al projecte definitiu del PERI Al-Azraq.

Només amb seny i sentit comú podrem fer viable un espai urbà que ha de significar el gaudi i l’orgull d’Alcoi i de totes i tots els alcoians.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates