jueves , enero 17 2019
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / Tots per L’Orxa perd més que la majoria
Tots per L’Orxa perd més que la majoria
Arnaldo Dueñas y Carolina Juan en La Mañana de Cope Alcoy

Tots per L’Orxa perd més que la majoria

Artículo de Opinión de Carolina Juan, Berta Llorens y Jaume Lorente

El 13 de juny de 2015, la plataforma veïnal Tots per l’Orxa va prendre els plenaris municipals abanderant els lemes d’horitzontalitat, participació i transparència. Tot i que la edil Carolina Juan ha hagut de prendre mesures oficials, després de poc més d’un any ja són cinc dels deu membres de l’agrupació inicial els que han anant progressivament desvinculant-se de la gestió encapçalada per l’alcalde Arnaldo Dueñas. El motiu principal segons tres antics membres de la plataforma, Carolina Juan, Berta Llorens i Jaume Lorente, ha sigut el desacord amb la forma com s’està gestionant l’Ajuntament de l’Orxa, al seu entendre una organització interna jeràrquica i autocràtica, i una forma de govern allunyada dels lemes abanderats en campanya.

No han sigut pocs els esforços que s’han fet per arribar a un acord, però ja no es pot seguir negant que les formes de fer política són ja no sols diferents, sinó incompatibles. No té sentit que en un mateix equip de govern convixquen la participació i l’autocràcia, és evident que els ritmes i les formes de l’autocràcia anul·len els ritmes i les formes col·laboratives. No obstant,  han considerat que la postura més responsable i justa cara les persones que també van confiar amb ells, passa per mantenir representació als plenaris a través del vot de l’antiga Primera Tinent d’Alcalde i portaveu del grup Carolina Juan. Tots per l’Orxa no eren els quatre regidors, era un grup de deu persones on teòricament totes anàven a tenir la mateixa veu i vot als procediments d’adopció de decisions.

Des d’aquesta nova posició, els antics membres de l’agrupació treballaran de forma paral·lela a l’equip de govern per intentar defensar la línia política que va donar a Tots per l’Orxa accés al govern. Un treball desde la base que recupere a l’Orxa la proximitat, la transparència i la participació com a principis incondicionals en el sistema de govern local. Intentar reduir la nostra postura a si anem a fer oposició o si anem a donar-li el nostre vot al Partit Popular, li fa un favor molt flac a les noves formes de fer i entendre la política, així com a la nostra pretensió inicial d’intentar acabar amb la guerra política que hi ha al poble.

Els tres veïns es mostren especialment afectats per les persones que puguen sentir-se defraudades o enganyades perquè la forma com està funcionant l’Ajuntament no es corresponga amb el projecte que els van vendre en campanya. Aquesta nova condició de la corporació local no té perquè suposar un problema, més bé pot arribar a suposar un avanç pel que fa a qualitat democràtica.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates