Informatiu matinal dimarts 28 de març 2023 (07:20h)

La falta d’implicació en la prevenció d’incendis forestals -malgrat l’experiència de l’estiu passat amb l’incendi de la Vall d’Ebo-, i la incorporació de l’actriu alcoiana Isabel Balaguer a les llistes del Partit Popular per a les eleccions municipals de maig són algunes de les notícies destacades d’aquest 28 de març de 2023.

Els incendis forestals tornen a les portades. Divendres passat, com contava Cope Alcoi, tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant -una d’elles del parc de La Muntanya (Cocentaina)– es van desplaçar fins a Castelló per a ajudar en l’extinció de l’incendi de Villanueva de Vivar que, en aquests moments, segueix actiu. Les dotacions, no obstant això, van tornar aquest diumenge davant l’alerta 3 per incendis.

A les nostres comarques el foc també ha estat present aquest cap de setmana. En la nit del divendres -l’avís es va realitzar a les 21 hores-, es va declarar un incendi forestal en el terme municipal de Castalla, en direcció a Alcoi. Al voltant de 1000 metres van ser cremats i efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant van aconseguir extingir-lo prop de la una i mitja de la matinada.

La situació, en aquest cas, va ser controlada ràpidament, però sembla que la temporada d’incendis forestals ja ha començat i això ens porta a preguntar-nos si les nostres muntanyes estan preparades per a resistir al foc. «No hem aprés res de l’incendi de la Vall d’Ebo de l’any passat. No hem avançat en la direcció correcta per a previndre aquests grans incendis», ha lamentat Rafa Delgado, president de la Plataforma Forestal Valenciana, en declaracions a Cope Alcoi.

Delgado insisteix en la importància que es vertebre el territori i que es potencie l’activitat rural. No obstant això, aquesta és l’assignatura pendent. «Que hi haja economia, població, que es treballe la terra i que es creuen cadenes de valor és la millor eina de prevenció d’incendis forestals».

Amb una situació així, toca veure què ens ofereixen els pròxims mesos i si es repeteix una situacióm com la de fa un any. «Resarem perquè no siga així, tot i que no tenim massa fe».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *