L’oratge a Alcoi per a aquesta setmana: Superarem els 40 graus?

La setmana passada va entrar oficialment l’estiu i això s’està notant molt en les temperatures que s’estan registrant tant a Alcoi com a les nostres comarques. Deixem un cap de setmana tòrrid en el qual les temperatures màximes han superat amb escreix la barrera dels 35 graus i fins i tot es va arribar als 40 ahir diumenge en poblacions del Comtat com L’Orxa.

La situació es va repetir en altres municipis i, amb dades de AVAMET, Beniarrés va arribar als 39 en l’observatori del Museu del Clima, també es van aconseguir els 39 en Planes i a Agres es van registrar els 38. A Alcoi es van aconseguir els 37 en les hores centrals del dia, valor al qual també van arribar a Cocentaina, Muro o l’Alqueria d’Asnar.

Seguirà aquesta tendència durant tota la setmana?

La previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) assenyala hui dilluns que la setmana que ha començat continuarà sent molt calorosa. Tant hui com demà lluirà el sol amb cels clars estant les màximes en els 35 graus mentre que les mínimes seran de 22 durant la matinada. El dimecres i el dijous es repetirà la situació mentre que el divendres podríem tindre cels coberts baixant les màximes fins als 29 graus en les hores centrals del dia. Les mínimes es mantindran en els 20 graus al llarg dels tres dies. Per al cap de setmana tindríem alternança de núvols i clars amb temperatures màximes i mínimes sense pràcticament canvis.

Un estiu en el qual també s’esperen pluges

Els models estacionals atmosfèrics ens estan assenyalant que aquest estiu serà de nou calorós, encara que no tant com el de l’any passat. Ho apuntava la setmana passada Jorge Olcina, catedràtic de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA), en declaracions a Cope Alcoi. I és que cal recordar que l’estiu de 2022 va batre tots els rècords registrats tant en temperatures màximes com mínimes en bona part d’Espanya.

Però malgrat les altes temperatures, la pluja no passarà de llarg. Jorge Olcina apuntava que l’estació que ha començat «serà un estiu en el qual es registraran moments d’inestabilitat. Estan previstes tempestes, aiguats i ruixats que descarregaran de manera anàrquica en tot el litoral mediterrani, però amb major probabilitat en la zona interior de la muntanya», va concloure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *