Informatiu Matinal dimecres 19 de juny 2024 (07:20h)

Hui dimecres t’hem contat que Alcoi aposta pel producte de proximitat amb una sèrie d’activitats que arranquen en aquesta jornada. També hem recordat el balanç de les inversions de la Diputació en la nostra zona.

La Diputació d’Alacant manté el seu esforç inversor amb Alcoi i el conjunt de les nostres comarques. Així ho destaca el diputat provincial del Partit Popular per l’Alcoià i el Comtat, Carlos Pastor, al mateix temps que lamenta les crítiques abocades recentment pel govern local després que PSPV i Compromís digueren que l’ens provincial ha rebaixat en quasi 600.000 euros les ajudes a la ciutat en matèria social “hem vist com pràcticament han eliminat unes ajudes que serveixen perquè moltes famílies puguen arribar a final de mes, puguen menjar i pagar subministraments com la llum o l’aigua“, deia ahir l’edil socialista Aroa Mira.

Pastor ha justificat eixe compromís de la Diputació amb Alcoi i la comarca assenyalant que a través del Pla Planifica, centrat en l’adequació d’infraestructures, han arribat més de 14 milions a l’Alcoià i el Comtat mentre que per a la ciutat han sigut 729.000 destinats a les actuacions per a millorar els accessos als polígons industrials Santiago Payà i Sant Benet. També figuren en aquest àmbit 256.000 euros que s’invertiran en la reordenació de la Plaça Jaume El Conqueridor. A això se li afig el Pla +Cerca, iniciativa que dona liquiditat als Ajuntaments per a despeses ordinàries, amb més de sis milions per a la comarca i que en el cas d’Alcoi comptarà amb 305.000 euros “que es podrien destinar a reparar els desperfectes de la coberta del Poliesportiu Municipal i que han eixit a la llum amb les recents pluges, major manteniment als parcs i jardins o reparar la climatització del Centre Cultural Mario Silvestre i del CADA“, ha sentenciat Pastor. El Diputat també ha posat èmfasi en els més de 600.000 euros que Alcoi percebrà de la institució provincial per a la nova campanya del Bo Consum “havent-se de que pagar una despesa de 30.000 euros per gestionar la subvenció, alguna cosa que es podrien estalviar si els bons els gestionara directament el mateix Ajuntament“, va afirmar. Per a la comarca seran més de dos milions d’euros els que arribaran en la nova edició d’aquesta proposta que busca incentivar al comerç local. Finalment Carlos Pastor s’ha referit a les ajudes dirigides als refugiats d’Ucraïna i a les famílies en situació de vulnerabilitat per la crisi energètica enumerant més de 160.000 euros per a aquests fins “la Diputació torna a ser ací per a acudir al rescat d’Alcoi perquè aquest govern no fa bé els seus deures i ací veiem el resultat de tindre una ciutat completament abandonada. Acusen al fet que la Generalitat no aporta res nou a Alcoi quan el que està fent el PP és tirar avant els projectes que el Botànic va prometre però mai va executar“, va matisar.

Finalment Carlos Pastor ha fet un balanç negatiu del primer any de legislatura de govern conjunt entre PSPV i Compromís. Diuen que “tot segueix igual que la passada legislatura” i insisteixen que tots dos partits “no tenen clar un projecte de ciutat” per al futur. També ha elogiat el paper d’oposició que està fent el PP “traslladant al ple les inquietuds i queixes de la ciutadania“, va concloure Pastor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *