Ja es pot circular per la passarel·la de Cervantes d’Alcoi

Després d’una reguera de contratemps, la passarel·la de Cervantes d’Alcoi ja està oberta i disponible per a l’ús de la ciutadania. Es tracta d’una estructura metàl·lica, que connecta els dos trams per als vianants situats a una banda i l’altra del pont de María Cristina, i que disposa d’una amplària útil de 2,5 metres, un pendent inferior al 6% i una longitud de 45 metres quedant situada a 14 metres sobre el llit del riu Riquer.

La infraestructura va ser proposada en els Pressupostos Participatius de 2016 i fer-la realitat no ha sigut un procés gens fàcil. Cal recordar que les condicions dels terrenys sobre els quals està assentada han obligat a modificar el projecte i fins i tot a paralitzar les obres per a atendre els imprevistos tècnics. També es va haver de licitar de manera independent, amb el consegüent increment del pressupost, que finalment és de 336.674,65 euros (IVA inclòs). La passarel·la va ser inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà) i això li ha permés comptar amb cofinançament de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu pluri regional d’Espanya 2014-2020. Superats tots els obstacles s’ha pogut crear una passarel·la que no altera la dinàmica fluvial del riu i que compta amb una protecció adequada davant els riscos naturals previsibles. D’igual forma s’ha aconseguit el màxim respecte als béns patrimonials d’especial protecció pel seu valor cultural, així com a les afeccions funcionals i jurídiques existents en l’emplaçament “és un projecte complex, però que aportarà una millora important. Amb l’obertura d’aquesta passarel·la, no sols materialitzem una proposta ciutadana, sorgida d’un procés participatiu, sinó que contribuïm a protegir, millorar i posar en valor la infraestructura verda d’Alcoi, comunicant la ciutat amb el seu entorn natural“, afirma sobre aquest tema l’edil de Transició Ecològica de l’Ajuntament; Tere Sanjuán.

L’últim escull s’ha superat en les últimes setmanes després que la passarel·la no poguera obrir-se el passat 15 de juny, tal com s’havia previst. I és que les intenses pluges de dies anteriors van provocar solsides de terra i l’aparició de tovalloletes, bosses i diferents elements que va arrossegar l’aigua fins al riu. Per aquest motiu es va decidir ajornar l’obertura per a netejar i adequar l’espai, a pesar que no presentava cap problema de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *