Penàguila pendent del foc “hem deixat ràpidament el poble”

Informació actualitzada a les 22:00h.

L’incendi declarat sobre les tres de la vesprada a Benasau ja ha deixat les seues conseqüències a les nostres comarques. Una de les més significatives, més enllà de la superfície que resulte finalment afectada per les flames, és el desallotjament preventiu de Penàguila. En aquesta localitat de l’Alcoià han vist de prop les flames i finalment la Guàrdia Civil ha decretat el desallotjament preventiu d’aquesta.

Abans d’això, alguns veïns ja havien optat per eixir del municipi. És el cas d’Ignacia, a la qual l’incendi l’ha pillat descansant a primera hora de la vesprada “soc fornera i el soroll dels avions m’ha despertat. Després he vist que les flames ja estaven prop del Cementeri del poble i és quan hem decidit vindre’ns a Alcoi abans que s’anunciara el desallotjament“, explicava en COPE ALCOI.

Avancen les tasques d’extinció abans d’un dia “que serà complicat”

Una trentena de mitjans terrestres i aeris han treballat des de primera hora de la vesprada en l’extinció de les flames. En caure el sol, aquests últims s’han retirat i des del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant han informat passades les nou de la nit que el vent canviant dificulta les labors d’extinció “la nit pot ser favorable, però el dia de demà ens preocupa perquè s’esperen temperatures extremes“, ha destacat un dels Bombers que treballa en l’incendi en l’informatiu de nit de la televisió valenciana À Punt.  La columna de fum és visible des de Cocentaina o Muro mentre que a Benilloba o Alcoleja miren amb preocupació l’evolució del foc. De moment aquesta última localitat del Comtat no ha hagut de ser desallotjada. L’Ajuntament de Benifallim, per part seua, ha habilitat un operatiu especial al costat de Creu Roja per a atendre els veïns de Penàguila que han tingut que es desallotjats. També Benimassot ha oferit llits per aquells que han tingut que deixar les seues cases.

Reaccions davant un dels pitjors incendis de l’estiu a la comarca

Des que es declarara l’incendi no han deixat de succeir-se les reaccions a través de les xarxes socials. El President de la Generalitat Valenciana ha destacat en el seu compte de X que segueix al detall l’evolució del focesperem que arriben prompte les bones notícies“, ha manifestat Carlos Mazón. Durant la vesprada han seguit també de prop la situació alcaldes de localitats de la comarca com els d’Alcoi (Toni Francés), Ismael Vidal (Fageca) o Alejandro Montava (Quatretondeta).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *