Un ampli dispositiu vetlarà per la seguretat en les Festes de Cocentaina

Un complet operatiu vetlarà perquè les pròximes Festes de Moros i Cristians de Cocentaina transcórreguen amb total normalitat. Aquest dispositiu es va perfilar en la Junta Local de Seguretat prèvia als festejos que es va celebrar el passat 18 de juliol en el saló de plens de l’Ajuntament de la Vila Comtal.

A aquesta, segons la informació facilitada, van acudir representants de les forces i cossos de seguretat de l’estat; incloent la Guàrdia Civil, la Policia Local i la Policia Nacional. En aquesta ocasió seran un total de 67 efectius que vetlaran per la seguretat dels contestans i les contestanes durant les festes en honor a Sant Hipòlit, incloent-hi membres de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la Policia Local, el Parc de Bombers de Cocentaina i Protecció Civil, incloent-hi la Unitat Canina, la Unitat de Dron i el Grup Minerva, especialitzat en casos de violència de gènere. A més, gràcies a un conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Muro, la capital del Comtat rebrà diversos efectius procedents del municipi veíCocentaina tindrà el dispositiu policial que mereixen les seues festes, com no podia ser d’una altra manera. Es tracta d’un dispositiu necessari, complet i ampli que busca que les celebracions en honor a Sant Hipòlit es puguen desenvolupar amb total normalitat“, assegura l’edil de Seguretat del Consistori; Rubén Muñoz. També des de la regidoria de Festes valoren positivament la celebració d’aquesta Junta Local de Seguretathem informat els cossos i forces de seguretat de l’estat sobre el Pla d’Autoprotecció de cara a les festes i, així mateix, hem transmés les necessitats de Cocentaina en matèria de seguretat per a resoldre-les i assegurar la millor protecció per a tots els nostres veïns i veïnes“, va assenyalar el regidor Javi Sansalvador. Finalment l’alcalde va significar que tots els esforços se centren una vegada més a aconseguir unes Festes tranquil·les i seguresgarantirem la convivència, així com la seguretat de tota la ciutadania i dels visitants . La protecció és una de les prioritats d’aquest equip de govern i continuarem treballant per a garantir la màxima seguretat durant les nostres festes patronals“, va concloure Jordi Pla.

Cal recordar que Cocentaina organitza dues Juntes Locals de Seguretat Ciutadana a l’any. Una d’elles dedicada a coordinar la seguretat de les Festes de Moros i Cristians i una altra dedicada a la seguretat de la Fira de Tots Sants. En l’última celebrada abans de la trilogia en honor a Sant Hipòlit Mártir es va presentar també el nou Pla d’Autoprotecció en cas d’emergències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *