Declaren extingit l’incendi de Benasau

El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant donava per extingit ahir dilluns, a les 18.40 hores, l’incendi forestal declarat dimarts passat a Benasau, a la comarca del Comtat, després de cremar 270 hectàrees en un perímetre de 25 quilòmetres, segons ha informat aquest organisme. Les flames de l’incendi de Benasau van provocar el desallotjament durant quasi dos dies de centenars de veïns del poble de Penàguila, al mateix temps que va mobilitzar a 330 efectius des del seu inici, inclosos soldats de la Unitat Militar d’Emergències (UME), a més de prop d’una desena de mitjos helicòpters i avions de càrrega d’aigua.

El foc va començar el passat 30 de juliol i va afectar una zona amb una orografia molt complicada, encara que la nit d’eixe dia ja es va aconseguir reduir la flama. Es van utilitzar drons que van localitzar zones calentes que van poder ser atacades ràpidament.

Un nou incendi a Banyeres de Mariola

Al marge d’això, cal destacar que ahir també es va produir un incendi en el municipi de Banyeres de Mariola, concretament a l’altura del km 8 de la CV 802, on comença el port de muntanya de la zona. El 112 va informar que el foc havia sigut controlat a les 19.30 hores, una hora més tard que notificara el seu origen. En l’operatiu d’extinció van prendre part quatre mitjans aeris, tres autobombes i altres tres unitats del cos de bombers forestals de la Generalitat, i sis dotacions del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant procedents dels parcs d’Ibi i les reguardes itinerants de Cocentaina i Elda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *