El Ateneu de Cocentaina sorprén en el seu 38 Concert de Música Festera

La Setmana Festera de Cocentaina segueix el seu curs i també es van succeint els concerts que ofereixen les entitats musicals de la Vila Comtal en els dies previs a la trilogia en honor a Sant Hipòlit Mártir. Ahir dilluns va ser el torn de l’Ateneu Musical i per a l’ocasió la banda va presentar un variat repertori dividit en dues parts sota la batuta del director titular de la formació, José Miguel Fayos, acompanyat en aquestes tasques per alguns dels autors de les peces que van sonar en l’icònic pati d’armes del Palau Comtal.

El 38 Concert de Música Festera del Ateneu Musical va arrancar amb la interpretació del pasdoble Pedro Zaragoza en homenatge al fundador de la banda, José Insa Martínez, del qual es compleixen cent anys del seu naixement. Després va sonar la marxa cristiana de Rafael Mullor Grau titulada Eleazar i es va materialitzar l’estrena de la marxa mora A les faldes d’un cim coronat del jove compositor contestà Marc Sansalvador. La primera part va seguir amb el pasdoble Gran ‘Xicoteta’ de Juan Luís Nicolau o la marxa cristiana Batallers de Ramón García i Soler, finalitzant amb la interpretació de Xavier El Coixo, amb arranjaments de José Rafael Pascual Vilaplana, i en homenatge al seu autor; el murer Joan Garcia Iborra que ens va deixar fa uns mesos.

Després d’un breu recés, va començar la segona part i en aquesta ocasió la Societat Ateneu Musical va interpretar el pasdoble El Camino de Josep Vicent Egea Insa i la marxa mora Cap d’esquadra de l’alcoià Alfonso Yépez Santamaria ‘Chipi’. També el públic va gaudir de Creu d’Arsuf, composada per José Rafael Pascual Vilaplana, igual que es va materialitzar l’estrena oficial del pasdoble Assad Vidal que Ignacio García Vidal ha dedicat a Pablo León Vidal, cosí seu i a més Capità Moro 2024 de la Filà Muladís. Finalment van sonar Miayatayn, marxa mora d’Iñaki Lecumberri, o l’emblemàtica Apòstol Poeta ‘R Duyos’ del recordat mestre d’Ontinyent José María Ferrero Pastor.

Així es va posar fi a aquesta nova cita amb la música festera que va estar conduïda per Mariola Reig i Curro García Colomina. Els habituals parlaments i les notes de l’Himne de Festes, amb lletra del poeta Gerard Mur i Pérez i música de José Insa Martínez, van tancar un concert brillant que va captivar enormement al públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *