L’Entrada de Moros i Cristians ja recorre els carrers de Cocentaina

Cocentaina viu hui el dia gran de les seues Festes de Moros i Cristians en una jornada calorosa que ha començat a les set del matí amb l’emotiva Primera Diana, un dels instants més esperats de cada trilogia festera contestana. Ara tota l’atenció se centra ja en la gran Entrada que tots dos bàndols protagonitzen des de les set de la vesprada després de l’ ‘arrancà’ de la desfilada al carrer Pare Francesc Agulló al costat del Convent dels Pares Franciscans.

En l’acte es preveu una participació de més de tres mil persones, comptant a festers i músics, i de nou totes les mirades les acapararan els quatre càrrecs festers que enguany exerceixen en les tropes de la creu Adolfo Calafat Ferrándiz (Capità de la Filà Maseros) i Aina Errando Calleja (Abanderada de la Filà Cavallers de Llúria); mentre que en el bàndol moro assumeixen la responsabilitat Pablo León Vidal (Capità de la Filà Muladís) i Luís Elías Rade Moreyra (Abanderat dels Kabilenyos). L’Entrada recorrerà tot el Passeig del Comtat fins a arribar al carrer Bisbe Estanya i des d’ací prendrà la plaça del Pla per a enfilar després el carrer Mare de Déu del Miracle finalitzant en la Placeta dels Apòstols “estem segurs que el públic gaudirà molt perquè les quatre Filaes de càrrec han preparat unes cuidades ostentacions, que no deixaran a ningú indiferent, i tindrem una #vesprada tard-nit realment extraordinària”, avançava aquesta setmana el president de la Junta de Festes; Rafael Monar.

 Àmplia representació autonòmica i comarcal en les Entrades

Diverses autoritats d’aquestes comarques han confirmat la seua assistència aquesta vesprada a presenciar les Entrades des de la tribuna instal·lada davant el Palau Comtal. Aquesta vegada passaran per la capital del Comtat les Diputades Nacionals Patrícia Blanquer (PSPV) i Águeda Micó (Compromís) o els Diputats provincials Carlos Pastor (PP) i Ismael Vidal (PSPV). A ells se li uneixen Diputats Autonòmics de VOX i alcaldes de les poblacions de l’Alcoià i el Comtat. I una de les persones que acapararà totes les mirades aquesta vesprada és el ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivà, que visita la Vila Comtal per a gaudir de la desfilada en una població en la qual té forts vincles familiars.

Unes Festes que segueixen fins al dilluns

Després de l’intens dia de hui, demà els actes religiosos en honor a Sant Hipòlit Mártir seran els protagonistes i el dilluns destacarà l’escenificació de la batalla entre moros i cristians per a acomiadar la trilogia, una jornada en la qual les Filaes empraran més de 500 de pólvora en les disparades d’arcabusseria. Les Festes de Cocentaina, que enguany han estrenat la declaració d’Interés Turístic Autonòmic, finalitzaran oficialment el dimarts 13 d’agost a les 12 del migdia amb una missa solemne en honor a Sant Hipòlit Mártir coincidint amb la festivitat litúrgica del patró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *