Puigdemont apareix per sorpresa en l’Ambaixada del Contrabando’ de Cocentaina

Després de l’emotiva Primera Diana del matí d’aquest dissabte, la trilogia festera de Cocentaina en honor a Sant Hipòlit Mártir ha continuat aquest dissabte amb el tradicional acte de l’ ‘Ambaixada del Contrabando’ que han protagonitzat al migdia les Filaes Maseros i Contrabandistes. Fins a la Vila Comtal han arribat els feroços andalusos provinents de Sierra Morena per a ajudar als Maseros a véncer als sarraïns que estan a punt de prendre la població.

Els mateixos Contrabandistes, proveïts de cavalls i arcabussos, han posat sobre la taula els arguments que els han portat fins a arribar a les muntanyes de les nostres comarquesLLoma Grossa, Escorrupènia, Racó Llobet, Bassa dels Peixos, Font de l´Edra, Esquererola, Huit Piletes y altos cerros hemos recorrido en balde, pues los moros se escondieron. ¡Con que, si de algo aprovecha, nuestro trabuco ofrecemos!”, va pronunciar amb força l’Ambaixador en contemplar els murs de la població a l’altura del campanar de l’església de Santa María.

La singular ‘Ambaixada del Contrabando’ ha sigut seguida per nombrós públic i els ambaixadors, papers encarnats enguany per Xavi Albero, Enric Albero, José Luís Molina y Resti Bonifacio, han tornat a fer referències a l’actualitat sense deixar de costat la ironia i el bon humor. En aquesta ocasió s’ha parlat de l’Eurocopa, els Jocs Olímpics, les noves instal·lacions que tindrà un conegut supermercat a Cocentaina o els sous de l’equip de govern però el que més ha cridat l’atenció ha sigut l’aparició del mateix Carles Puigdemont a Cocentaina; una satírica al·lusió a la qual ha sigut sens dubte la notícia de la setmana després de la visita fugaç de l’expresident català a Barcelona sense ser detingut per les forces de seguretat.

La trobada dialèctica, que ha ha tornat a tindre lloc en la plaça de l’església de Santa María, el carrer Comte de Cocentaina i també la plaça del Pla; ha finalitzat amb acord. Els Maseros han acceptat l’ajuda dels Contrabandistes per a fer front als moros en el moment en el qual facen la seua Entrada triomfal a Cocentaina aquesta vesprada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *