Setla i Benàmer avancen cap a les seues festes d’estiu

Amb el mes d’agost arriben les tradicionals festes de Setla i Benàmer, dues pedanies de Muro que viuran uns dies que són esperats durant tot l’any i que fa mesos que preparen. A més aquestes celebracions són una cita imprescindible dins del calendari d’estiu murer però també dels municipis de la comarca del Comtat.

Setla estarà en festes del 16 al 18 d’agost

En el cas de Setla, cal destacar que s’han portat a terme diferents campionats, com els de cotos o parxís, presentacions de llibres, castells unflables així com tornejos de futbolí i ping-pong. També ha tingut lloc un espectacle de Correfocs, a càrrec de la Colla Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar, i que portava per títol ‘Bèsties Marines’. Les jornades grans de les Festes començaran el dijous 15 d’agost amb actes com la retreta dels farolets, a les 21:00h, mentre que el divendres 16:00h trobem la tradicional ‘Entraeta’ de la Filà Batallers que anunciarà l’inici de la Festa a partir de la mitjanit. El dissabte 17 es un dels dies més destacats donat que en la programació trobem moments com la Diana, a les 09:00h, l’ofrena de flors a la Mare de Déu d’Agost a mitjan matí i la posterior missa solemne en el seu honor. Ja de vesprada, no podem faltar a l’Entrada de Moros i Cristians, que arrancarà a les 19:00h; i que donarà pas a la processó al voltant de les 21:00h. Tant eixe dia com en l’anterior podrem gaudir també de l’actuació d’un DJ, des de les 00:30h, que amenitzarà la festa fins ben entrada la matinada. Els festejos acabaran diumenge 18 amb la missa en honor a Sant Joaquim pel migdia, la disparada d’una mascletà i l’ambaixada de la Filà Batallers a les 13:30. Finalment, a les 21:30h, se celebrarà la processó del patró amb la qual es posarà el punt final a les celebracions fins a l’any vinent.

Benàmer viurà les Festes del 24 al 31 d’agost

Pel que fa a Benàmer, els actes arrancaran el dissabte dia 24 d’agost amb l’Entraeta que donarà el tret d’eixida a una intensa setmana en la qual no faltaran el campionat de cotos, el Correfocs infantil, actuacions musicals, Filaetes, sopars populars, paelles, xocolatada o propostes esportives. El dia 30 d’agost gaudirem d’un ball de disfresses a la mitjanit i el dissabte destacarà la gran Entrada de Moros i Cristians des de les 19:30h de la vesprada. Diumenge 31 d’agost serà el torn dels actes religiosos i després de la Diana, que començarà a les 11:00h, tindrem l’ofrena floral a migdia seguida de la missa major i un parc infantil amb activitats per als més menuts de la casa. Una actuació teatral de vesprada donarà pas a la processó de la Mare de Déu de Gràcia posant així la cloenda als festejos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *