L’última campanya de control d’alcohol i drogues al volant deixa aquest balanç a Alcoi

Alcoi es va sumar fa uns dies a la campanya impulsada des de la Direcció General de Trànsit (DGT) per al control del consum d’alcoholèmia i drogues en les carreteres. Aquesta iniciativa es va saldar a la nostra ciutat amb controls a 357 vehicles que deixen un balanç un tant significatiu si tenim en compte que l’esmentada campanya es va realitzar en ple agost, un mes d’escassa activitat a Alcoi a causa del període vacacional de l’estiu.

En concret, segons la informació facilitada per l’Ajuntament, va haver-hi constància d’un  delicte per conduir sota els efectes de drogues a més de quatre denúncies administratives per presència de drogues. Respecte als delictes penals, la sanció per a aquests casos, contempla penes de 3 a 6 mesos de presó, treballs en benefici de la comunitat entre 30 i 90 dies o multes econòmiques de 6 a 12 mesos. En tots els casos s’estableix la retirada del carnet entre 1 i 4 anys “conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues és un perill tant per al propi conductor com per als seus acompanyants i els vianants. L’objectiu d’aquesta campanya és aconseguir la conscienciació de la ciutadania i evitar aquests perills. El nostre ajuntament s’adherirà a totes les campanyes de la DGT, siguen en la data que siguen, perquè com hem vist malgrat ser en una època que hi ha menys població a Alcoi per motius vacacionals, hem tingut delictes molt greus que posen en perill la vida de les persones“, indicava sobre aquest tema l’edil de Seguretat; Raül Llopis.

Altres denúncies interposades

Des de la regidoria de Seguretat de l’Ajuntament també han informat d’altres resultats que va donar la campanya més enllà dels controls d’alcohol i drogues. Es van denunciar 3 delictes per conduir sense permís de conduir, d’aquests 3, una persones tenia tots els punts retirats i les altres dues, mai havien obtingut el carnet. A més, va haver-hi dues denúncies d’infraccions relacionades amb el permís de conduir, una d’elles per tindre’l caducat i una altra per tindre un permís de conducció estranger no canviat a Espanya. Finalment va haver-hi una denúncia per no tindre l’assegurança obligatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *