Els Franciscans de Cocentaina van celebrar la festivitat de la nostra Senyora dels Àngels

El passat 2 d’agost, el Convent dels Pares Franciscans de Cocentaina va celebrar amb gran fervor la festivitat de la Nostra Senyora dels Àngels. Aquesta celebració és una de les tradicions més arrelades en la Comunitat Franciscana i, en els últims anys, ha cobrat especial rellevància en el convent contestà, un dels més antics de la província d’Alacant.

La festivitat va incloure una missa solemne que va ser presidida per Fra José Manuel Sanchis, franciscà natural de Cocentaina i persona molt volguda en la Vila Comtal. La cerimònia, a més, va estar concelebrada pel Guardià del Convent, Fra Fernando Fuertes, així com pels titulars de les dues parròquies locals, Don Eduardo Rengel (Santa María) i Don Javier Sanchiz (El Salvador). També van prendre part en els actes altres sacerdots de la Vila Comtal com Don Rafael Valls o l’ara rector de Muro, Don Diego Ferrándiz.

Durant la seua homilia, Fra José Manuel va destacar la importància del perdó com a mitjà per a superar la discòrdia i la divisió, seguint l’exemple del venerat Sant Francesc d’Assís. A més, va animar a tots els presents en l’esmentada celebració a gaudir de les imminents Festes de Moros i Cristians, recordant que tan sols quedaven uns dies per a viure amb intensitat la trilogia en honor a Sant Hipòlit. De fet, abans de l’eucaristia es va dur a terme l’exercici de la novena en honor al patró contestà, sent presents la seua imatge xicoteta i la Relíquia a un costat de l’altar major. La festa de la nostra Senyora dels Àngels va acabar amb el ritu de la indulgència plenària i el cant de la Salve en honor a la Verge mentre voltejaven amb força les campanes de l’església del Convent Franciscà de la Vila Comtal.

També les Clarisses van retre homenatge a Santa Clara

Indicar que uns dies després va ser la Comunitat de Germanes Clarisses de Cocentaina la que va celebrar la festivitat de la seua fundadora, Santa Clara de Asís, en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle. Aquesta commemoració té lloc sempre l’11 d’agost però aquesta vegada es va avançar uns dies ja que coincidia en la festivitat de Sant Hipòlit Mártir dins de la segona jornada de la trilogia festera en el seu honor. Va ser el divendres 9 d’agost, hores abans de la ‘Nit de l’Olla’ quan es va celebrar al matí una missa solemne en honor a Santa Clara en la qual també es va repartir el pa beneït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *