Informatiu matinal dijous 5 de setembre 2024 (07:20h)

Hui dijous t’hem contat que ahir a la vesprada es va registrar un xicotet terratrémol amb epicentre a Alfafara. També hem recordat la distinció que ha rebut Mutua de Levante de manos de ASPANION.

L’Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana (ASPANION) ha atorgatMutua de Levante el destacat segell ‘Empresa Estrella 2023’, un reconeixement que arriba per l’important suport que l’entitat i la seua Fundació brinden a les famílies afectades per aquesta malaltia. El distintiu va ser entregat ahir en el transcurs d’un breu acte celebrat a la sala cultural de Fundació Mútua de Llevant de la plaça d’Espanya.

Ana Català, coordinadora de l’entitat ASPANION a Alacant, va destacar que gràcies a la col·laboració de  Fundación Mutua de Levante s’han pogut desenvolupar importants projectes, com l’habilitació de pisos a València i Alacant. Aquests allotjaments permeten que els pares i els seus fills estiguen més prop dels hospitals on aquests últims reben tractaments oncològics “facilitant així el seu accés a l’atenció mèdica necessària d’una forma immediata posats que en totes dues ciutats trobem els únics centres sanitaris de referència on s’aborda el Càncer infantil“, va assenyalar. A més, Català va subratllar la creació d’una Escola Hospitalària d’Estiu, que garanteix la continuïtat educativa per als xicotets ingressats durant aquesta època de l’any. Aquest programa no sols permet que els xiquets continuen aprenent, sinó que també els ofereix activitats recreatives per al seu desenvolupament integral. Finalment va fer referència al fet que, amb el suport de Mutua de Levante, es posen en marxa unes Jornades de Convivència per a Supervivents amb Càncer en les quals es parla del procés viscut però també de les seqüeles que a llarg termini deixen alguns dels tractaments.

Per la seua part Elena Turrión, consellera executiva de Mutua de Levante i vicepresidenta de la Fundació, va expressar el seu agraïment per aquest reconeixement i va elogiar el paper fonamental que exerceix ASPANION en el suport a les famílies en moments tan difícils com el diagnòstic de Càncer infantil. Finalment, Alejandro López, vicepresident de l’entitat ASPANION, també va mostrar la seua gratitud cap a Mutua de Levante per fer possibles aquests projectes i recolzar a l’entitat en tot moment.

Apuntar que ASPANION es va crear en 1985 i des de llavors ha prestat un important suport a les famílies afectades igual que ha contribuït a millorar la qualitat de vida dels xicotets que pateixen a malaltia. Tot això amb iniciatives com el suport psicològic, cooperació social, informació o inserció social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *