Agres mostra el gran fervor pel seu Mare de Déu

Agres ha viscut durant aquest cap de setmana els dies grans de les seues festes patronals dedicades a la Mare de Déu, unes celebracions que obrin un intens setembre que culminarà en l’últim cap de setmana del mes amb les celebracions en honor a San Miguel Arcàngel. Els festejos van arrancar el divendres amb el pregó, dins del ‘Dia del Farolet’, i el dissabte va tindre lloc el conegut com a ‘Dia del Pastoret’ amb un complet programa d’actes que va arrancar de bon matí.

A l’alba es va celebrar la missa solemne en el Santuari situat al costat de les restes de l’antic Castell i posteriorment va eixir la patrona de la seua capella per a ser col·locada prop del punt en el qual se li va aparéixer al pastor Gaspar Tomás l’any 1.484. Aquest fet, que va marcar l’origen de la profunda devoció que la població i bona part del territori valencià li té a la Mare de Déu d’Agres, es va recrear a partir de les huit i mitja del matí en la plaça major amb l’escenificació de la tradicional ‘Ambaixada del Pastoret’. Centenars de persones van aplaudir a Gabri Francés, encarregat d’encarnar al mateix Gaspar Tomás, en el moment en el qual va anunciar a tot el poble l’aparició de la Mare de Déu en plena Serra de Mariola. A partir d’ací es va iniciar l’ascens fins a l’esmentat Santuari on es va celebrar una missa de campanya oficiada enguany pel sacerdot alcoià Ignasi García Miralles que ha prestat servei com a diaca en les parròquies de Bocairent, Alfafara i Agres abans de la seua ordenació. El matí va avançar amb el trasllat de la patrona a la parròquia de San Miguel, acompanyada per la Unió Musical de la localitat interpretant l’emotiva peça del ‘Himne dels Pastors’, i a l’arribada de la Mare de Déu al temple van sonar amb força les campanes tocades manualment per la Colla de Campaners del Comtat. Balls populars a càrrec del grup de danses local, aplaudiments i pirotècnia van acompanyar a la imatge en la seua entrada a l’església i la jornada va finalitzar a la nit amb la solemne processó a la qual va assistir el president de la Diputació d’Alacant; Toni Pérez. També un bon nombre d’alcaldes de la comarca o el Secretari Autonòmic d’Infraestructures i Transports (Javier Sendra) van acompanyar en aquest acte a l’alcaldessa d’Agres; María García.

Les Festes van seguir el diumenge amb diversos actes religiosos en el ‘Dia de la Mare de Déu’ i el posterior retorn de la patrona al Santuari, punt que durant tots els diumenges de setembre rebrà a gran quantitat de pelegrins. Ja el dilluns se celebra el ‘Dia d’Acció de Gràcies’ amb una missa en record dels difunts, paelles i activitats per als més xicotets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *