Aquesta és la raó que hi ha darrere del color negre de l’aigua del riu a Alcoi

Molts alcoians s’han sorprés a principis d’aquesta setmana en veure l’aigua del va riure Riquer de color negre en diversos trams del seu llit. Aquesta situació s’està produint des de dissabte passat i darrere d’això hi ha un motiu que té el seu origen en el barri de Batoi.

Així ho ha explicat aquest dimarts en COPE ALCOI el regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, Jordi Martínez, en ser preguntat per aquest assumpte en el nostre #TiempoDeAnálisis pel portaveu de Guanyar; Sergi Rodríguez. Aquest últim s’ha interessat per saber si darrere del color negre de l’aigua hi havia algun tipus d’abocament contaminant en el riu i a la pregunta Martínez ha contestat clarament que “no té res a veure  amb aquesta qüestió”. En aquest sentit, Jordi Martínez ha explicat que la raó es troba en un problema que el mateix dissabte va sorgir en el clavegueram de Batoies va produir un trencament en el punt en el qual es creuen els claveguerams procedents dels habitatges i els de les empreses existents allí, i tot això va acabar abocant al riu les aigües fecals. Es va actuar immediatament per a solucionar-ho però en el llit continuem veient aquesta situació perquè l’aigua no s’ha mogut al no baixar el riu amb el cabal suficient per la falta de pluges“, ha aclarit el també portaveu socialista.

La Carrasca denuncia la situació

Des de la Colla Ecologista La Carrasca han anunciat que han presentat denúncia per aquesta qüestió davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Territori i  l’Ajuntament d’Alcoi en considerar que es tracta d’un episodi de contaminació del Riquer dins del paisatge protegit del Serpis. Els ecologistes instaven hui que es verificaren i investigaren els fets, a fi de detectar l’origen de l’abocament, i que es disposen els mitjans necessaris per a evitar que torne a produir-se. Finalment, en un comunicat, asseguraven que des del Consistori no s’havia donat cap informació sobre aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *