‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 13 de setembre 2024 (14:20h)

Hui divendres hem destacat que finalment seran 14 les candidatures que opten al càrrec de Sergent Moro de les Festes d’Alcoi. També hem fet referència a les demandes que tenen els mercats de la nostra ciutat.

Als més joves els costa anar als mercats d’Alcoi per a conéixer la seua oferta i adquirir producte de proximitat. Eixa és la conclusió a la qual arriben els propis mercats de la ciutat, els quals consideren que és necessari acostar-se més al públic jove amb la finalitat que descobrisquen tot el que ofereixen en matèria d’alimentació i fins i tot en una altra mena de productes. A més, són conscients que tenen per davant reptes com atraure nous compradors o garantir el relleu generacional per a donar continuïtat als diferents llocs de venda “cal intentar que la gent jove vaja al mercat, que ens coneguen, proven el que s’ofereix i vengen a comprar. És clar que els mercats necessiten ajuda. Ajuda de tot Alcoi“, expressa Genaro Centeno, el president del Mercat de Sant Roc.

Una iniciativa per a acostar el mercat a la ciutadania

Precisament els mercats alcoians, amb el suport de l’Ajuntament, han preparat una Fira Gastronòmica per al pròxim 21 de setembre que inclourà diverses iniciatives, activitats per als més xicotets i animació sense oblidar una paella gegant que es realitzarà tant en l’esmentat Mercat de Sant Roc com en el la Zona Nord. Aquesta proposta va ser plantejada en els Pressupostos Participatius i a ella tan sols s’han sumat dos dels mercats alcoians “els pressupostos participatius fan que la ciutadania es convertisca en protagonista activa del que ocorre a la ciutat, aprofundint en una democràcia participativa de presa de decisions“, va comentar Aroa Mira, regidora de Participació Ciutadana, animant a participar en la campanya que s’ha posat en marxa enguany. Finalment Àlex Cerradelo, regidor de Comerç, va animar a acostar-se fins als mercats locals “perquè són espais que ofereixen productes locals, de quilòmetre 0, i són una de les joies que tenim a la ciutat“, va concloure en la presentació de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *