‘Mediodía Cope’ Alcoy martes 17 de septiembre (14:20h)

Hui dimarts us hem comptat les reivindicacions que posa sobre la taula l’Associació d’Alzheimer d’Alcoi davant el Dia Mundial d’aquesta malaltia que es commemora el dia 21. També hem parlat de la detenció d’un home després de provocar diversos incendis a la província.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació “Karora”, han detingut a un home de nacionalitat espanyola acusat de ser l’autor de tretze incendis forestals provocats des de 2019 en les localitats de Biar, Beneixama i Banyeres de Mariola. L’acusat ha sigut posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Villena.

Els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Villena van començar a investigar els fets en profunditat després d’un incendi forestal ocorregut el 30 de juliol de 2024 en la localitat de Biar. L’incendi va afectar 2,3 hectàrees i es va localitzar en molt pròxim a un alberg juvenil de la zona.

Després de les primeres perquisicions, una vegada analitzades les primeres proves, els investigadors van aconseguir identificar un vehicle que va accedir al lloc de l’incendi pocs minuts abans que s’iniciara el foc, romanent allí menys de dos minuts.

Les investigacions posteriors van permetre identificar al propietari del vehicle, un veí de la zona, qui també va ser relacionat amb un altre incendi forestal ocorregut el 5 d’agost de 2024 en la carretera CV-803, a Banyeres de Mariola. En aquesta ocasió, gràcies a la col·laboració de la Policia Local de Biar, se’l va identificar en els voltants de l’incendi, i després del registre del seu vehicle, es van trobar productes inflamables, guants, misteres i altres materials per a provocar foc.

Al llarg de la investigació, mitjançant la col·laboració ciutadana i els informes realitzats pels agents forestals i la Policia Local, es va confirmar la relació del detingut amb altres incendis ocorreguts en la zona des de 2019. En particular, es va poder ratificar la seua presència en un incendi ocorregut el 13 de juliol de 2019 en el Santuari de Biar.

Després de reunir proves suficients, la Guàrdia Civil va realitzar un registre en l’habitatge del sospitós, en el qual van trobar una gran quantitat de productes inflamables, dispositius electrònics amb gravacions de diversos incendis, i altres objectes utilitzats per a provocar foc.

El detingut, un home espanyol de 28 anys, al qual se li imputen tretze delictes d’incendi forestal, ha sigut posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Villena, qui ha decretat la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *