Pas endavant per a fer realitat l’ampliació de l’Hospital d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi ha fet un pas important per a l’ampliació de l’Hospital Verge dels Lliris amb l’aprovació del tràmit ambiental necessari per a això. Aquesta mesura permetrà a la Generalitat dur a terme la Modificació Puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat, que augmentarà l’índex d’edificabilitat neta de la parcel·la, passant d’1 m²t/m²s a 1,6 m²t/m²s.

Inaugurat el 5 de juliol de 1972, l’Hospital Verge dels Lliris ha sigut una infraestructura sanitària pública essencial per a Alcoi i les comarques de L’Alcoià, El Comtat i La Foia de Castalla. Actualment, compta amb aproximadament 300 llits i un nombre de treballadors que supera el doble de l’inicial. Malgrat les diverses reformes i ampliacions realitzades al llarg dels anys, el centre sanitari encara presenta mancances en la seua distribució i comunicació interna.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va presentar en 2022 un Pla Director per a l’Hospital que preveu una inversió d’al voltant de 82 milions d’euros en un termini de deu anys. Aquesta inversió permetrà ampliar la superfície construïda fins als 47.567 m², un increment aproximat del 40%, millorant així els serveis oferits a la comunitat.

El document inclou no sols reformes en l’edifici existent sinó també la construcció de tres noves edificacions aïllades per a complementar les instal·lacions actuals. Això permetrà separar les funcions no assistencials (com a direcció i administració) del nucli central on es realitzaran les funcions quirúrgiques i d’hospitalització. Amb aquestes millores, es busca augmentar la qualitat del servei prestat als usuaris i afrontar l’increment esperat en la demanda sanitària en els pròxims anys. L’hospital futur estarà dissenyat per a ser més flexible, sostenible i accessible, alineant-se amb els estàndards de les infraestructures sanitàries modernes. Tot amb la intenció de continuar oferint atenció sanitària adequada a una població total d’aproximadament 136.000 habitants distribuïts en 32 municipis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *