Una nova eina digital recopila les revistes Lilia de les últimes dècades

El Círculo Industrial d’Alcoi va ser escenari ahir a la vesprada d’un interessant acte organitzat amb motiu de les festes patronals en honor a la Verge dels Lliris. En el mateix va veure la llum un important projecte que recopila totes les revistes Lilia que s’han publicat des de pràcticament inicis de la dècada dels cinquanta i fins a l’actualitat, una iniciativa que ha sigut possible gràcies al Capità Moro 2025 de la Filà Abencerrajes que ostenta Indalecio Carbonell.

El també president del Círculo Industrial ha explicat en COPE ALCOI que aquesta proposta persegueix l’objectiu de salvaguardar totes les revistes publicades de cara al futur així com permetre que les mateixes siguen consultades per qualsevol persona que ho desitge a través de les noves tecnologies. A més s’inclouen altres eines per a facilitar la cerca de continguts concretsen aquesta pàgina web trobem el catàleg de Lilia, des dels seus inicis publicats en 1952 fins a 2023, però també  un cercador de paraules clau per a accedir a un determinat text. S’ha  inclòs la publicitat en les revistes, perquè representa l’estat comercial d’Alcoi des de llavors, i també podem admirar amb detall les diferents portades que han il·lustrat la publicació“, assenyala Carbonell. L’esmentat portal, al qual es pot accedir des d’ací, sorgeix com a resultat d’un exhaustiu treball de recerca que ha realitzat el mateix Indalecio Carbonell per a poder disposar tots els volums “en els més recents no hagut problema perquè es disposava de l’art final de cadascun d’ells, en format digital, però si que donar amb algunes publicacions inicials no va ser fàcil fins que realitzant les oportunes investigacions vam poder aconseguir-ho“, detalla.

La presentació d’ahir va comptar amb la presència de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, encapçalada per la seua presidenta Reme Perelló, i del Primer Tro dels Abencerrajes, Pepe Sanz. En ocasió de l’acte també es va inaugurar una exposició a la Sala Ramón Castañer del mateix Círculo Industrial en la qual es poden contemplar exemplars antics de Lilia fins al 2 d’octubre.

Imatge: Carlos Taléns

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *