Cap de setmana festiu en honor a la patrona d’Alcoi: actes i ubicacions

Alcoi s’endinsa en un intens cap de setmana en el qual la ciutat rendirà tots els honors a la seua patrona, la Verge dels Lliris. Serà la culminació d’uns festejos que van començar el 21 d’agost, amb la celebració de la festivitat de la Mare de Déu a la Font Roja, i que van alçar el vol el divendres 6 de setembre mitjançant el descobriment del cartell anunciador que ha creat enguany Juan Pérez Miralles.

Aquest divendres finalitza el tridu, que des del dimecres a la vesprada es duu a terme en la Parròquia de San Mauro i San Francisco, i que està sent predicat enguany pel sacerdot alcoià Don Ignasi Garcia Miralles. Ja el dissabte, la Colla de Campaners d’Alcoi anunciarà la festa de la patrona amb un volteig extraordinari de campanes a partir de les 12:00h a les esglésies del Centre al qual se sumaran totes les parròquies de la ciutat. A les 18:30h s’efectuarà una missa solemne en Sant Maure i Sant Francesc, oficiada pel bisbe Don José Vilaplana, que donarà pas a l’ofrena floral. Aquesta arrancarà en la Plaça de Ramón y Cajal amb l’eixida al carrer de la Verge dels Lliris per a ser portada en andes pel carrer de Sant Nicolau fins a arribar a la Plaça d’Espanya. Allí, en l’estrada situada en La Bandeja, s’aniran col·locant els rams de flors i una vegada arribe la patrona al cèntric lloc vindrà el moment d’escoltar ‘La Crida’ a la Romeria que pronunciarà de nou enguany Indalecio Carbonell (President del Círculo Industrial). La jornada acabarà amb la disparada d’un castell de focs artificialsel cant de l’Himne de la Coronació i el retorn de la Mare de Déu a Sant Maure.

Des d’aquesta última parròquia partirà a les 06:45h del diumenge la Romeria fins a la Font Roja després d’una ‘despertà’ que anunciarà a tot Alcoi l’inici d’un dia especial. En la comitiva prendrà part la imatge pelegrina de la Verge dels Lliris i al pas de la mateixa pel Cementeri Municipal es resarà un respons en memòria de tots els alcoians difunts. Està previst que la patrona arribe al Santuari a les 10:30h i sobre les 12:00h s’oficiarà una missa solemne «animem a tota la ciutat a participar en un dia tan significatiu i esperem que pugen fins al Carrascal després d’uns anys en què tant la pandèmia com la climatologia han condicionat un acte tan emblemàtic«, assenyalava en COPE ALCOI Reme Perelló; presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris.

La programació festiva en honor a la Verge dels Lliris acabarà dimarts que ve 24 de setembre. Serà amb una missa d’acció de gràcies que se celebrarà a partir de les 20:00h en el temple de Sant Maure i Sant Francesc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *