Les obres de la nova Rosaleda d’Alcoi podrien finalitzar al març

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcoi, segons informen des del Consistori, va aprovar recentment una pròrroga de tres mesos i mig per a la finalització de les obres que permetran acatar la sentència que declarava il·legal l’aparcament de La Rosaleda, estenent el termini fins a març de 2025. No obstant això, el govern local ha manifestat la seua intenció de concloure els treballs el més prompte possible per a permetre la reobertura de l’aparcament i continuar amb les millores en la superfície.

Cal recordar que el projecte per a reformar les aparcaments, i reposar la zona verda arrasada amb la construcció d’aquesta infraestructura a principis de la dècada del dos mil, va arrancar el passat 30 de gener. Des de llavors s’ha procedit a demolir tant la part superior de la plaça com la primera planta del pàrquing i, després d’una revisió a mitjan agost per part de l’enginyer municipal, es va sol·licitar a la direcció d’obra que presentara un nou cronograma juntament amb justificacions per a la pròrroga requerida. L’empresa encarregada ha exposat cinc raons que han contribuït al retard total acumulat de 3,5 mesos: dificultats inicials per a accedir als soterranis, gestió inadequada de residus per part del concessionari, troballes inesperades com a enderrocs ocults, alentiment en els treballs per a minimitzar molèsties als veïns i problemes relacionats amb el drenatge després d’episodis tempestuosos.

Un dels principals obstacles va ser la negativa del concessionari a permetre l’accés al segon soterrani fins que es va signar l’acta de suspensió de la concessió el 5 de març. Això va retardar l’inici efectiu de les obres en més de set setmanes. Una vegada dins, es van trobar grans quantitats de residus i enderrocs que degueren ser retirats abans de continuar amb els treballs “aquesta actuació no sols busca resoldre una il·legalitat dictaminada pel Tribunal Superior, sinó també restaurar un espai verd necessari per a la comunitat” emfatitza la regidora d’Urbanisme; Vanessa Moltó.

Apuntar que projecte, a més de la demolició, inclou la reconstrucció del forjat superior per a suportar una capa adequada de terra vegetal i arbratge, així com els reforços estructurals necessaris. A més, es preveuen millores a la urbanització de l’àrea circumdant i es reurbanitzarà tota la plaça en la seua part superior en la qual serà col·locat també el Monument de Sant Jordi una vegada restaurat. Tot això amb un import de 4.372.809,13 euros (IVA inclòs).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *