Cocentaina obri el camí cap a la 678 edició de la Fira de Tots Sants

Queda poc més d’un mes perquè Cocentaina celebre la 678 edició de la seua Fira de Tots Sants i ahir divendres es va obrir el camí cap a la mateixa amb la presentació oficial del certamen, cita que va tindre lloc al pati d’armes del Palau Comtal passades les huit de la vesprada. L’humorista Eugeni Alemany, conductor també de diversos programes en la televisió valenciana, va ser l’encarregat de presentar la cerimònia per segon any consecutiu generant una gran expectació entre el públic.

Un dels moments més esperats va ser el descobriment del cartell anunciador l’autor del qual és el banyerense Leo Ferre després que haja guanyat enguany el concurs que per a tal efecte va convocar l’Ajuntament de la Vila Comtal. La seua obra, que destaca pel fons en color roig, ens ofereix una superposició del mapa de Cocentaina sobre el qual sobreïx el logotip icònic de la Fira compost a partir de diverses imatges amb elements identificatius de la Fira de Fires. També es va presentar en societat al compositor contestà Ignacio García Vidal com a encarregat de llegir el Privilegi atorgat pel Rei Pere IV El Cerimoniós en 1346, un moment que efectuarà des dels balcons del Palau Comtal en el matí de l’1 de novembre coincidint amb la inauguració oficial.

 

 

La regidora de Fira, Marcela Richart, va avançar després algunes de les novetats que presentarà la Fira d’enguany com el canvi d’ubicació del sector del Turisme que passa al carrer Roger de Llúria o el dels esports al carrer Colón. També va destacar que l’àrea d’innovació i universitats estarà situada en la part baixa del Passeig del Comtat igual que va assenyalar la creació d’una ‘Fira Màgica’ al parc de la Avinguda Jaume I amb propostes per als més xicotets de la casa. La resta de l’oferta de la Fira es manté igual sumant-li la presència de Fundación Casa Mediterréno al pati d’armes del Palau amb diferents propostes, la presència de Mallorca com a regió convidada, un espai de demostracions culinàries en la Plaça Anselmo Martí o espectacles d’oci nocturn que es desenvoluparan divendres i dissabte. Com a novetat, la Fira començarà a funcionar a partir de les sis de la vesprada del 31 d’octubre i conclourà amb un espectacle pirotècnic de la Colla Dimonis Rafolins en l’assortidor situat al costat de l’entrada del Passeig del Comtat on se situa el monument dedicat a la Fira.

 

L’últim a intervindre va ser Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, felicitant tant l’autor del cartell com al lector del Privilegi pel protagonisme que tindran en la Fira d’enguany. Finalment va animar a gaudir d’una 678 edició que coincideix en ple pont festiu de Tots els Sants i que s’espera multitudinària amb una previsió d’assistència de 500.000 visitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *