Informatiu matinal dijous 3 d’octubre 2024 (07:20h)

Hui dijous us hem comptat els detalls de la tercera sessió del judici per les morts ocorregudes en DomusVi Alcoi que va tindre lloc ahir. També hem parlat de la situació en la qual es troba l’edifici del carrer Sant Francec 50 d’Alcoi després de diverses solsides.

L’Ajuntament d’Alcoi comunicava ahir que en breu s’iniciarà la demolició de l’immoble situat en el número 50 del cèntric carrer Sant Francesc. L’edificació, com vingut explicant COPE ALCOI, ha patit diverses solsides en els últims mesos que han alertat també als veïns de la zona.

Cal recordar que en la matinada del 17 de juliol, part de la mitgera del citat immoble, va col·lapsar, marcant l’inici d’una sèrie d’incidents relacionats amb aquesta construcció que data de l’any 1940. El passat 18 de setembre, una altra secció de la mitgera es va esfondrar, i en la nit del passat dimarts 1 d’octubre es va produir un nou despreniment que va portar al desallotjament preventiu dels edificis confrontants. Davant aquesta situació, l’empresa propietària de l’edifici va comunicar a l’Ajuntament que els treballs de demolició començaran de manera imminent «es van prendre totes les mesures preventives amb el veïnat i recordem que estem a la seua disposició per a resoldre qualsevol dubte que ens puguen plantejar. Portem des de juliol en contacte amb els propietaris i després de descartar la rehabilitació, estem duent a terme totes les accions necessàries per a garantir la seguretat de la ciutadania«, va declarar sobre aquest tema la regidora d’Urbanisme; Vanessa Moltó.

Cal afegir que després de la primera solsida, el consistori va contactar als propietaris, els qui inicialment van mostrar interés a rehabilitar l’edifici. No obstant això, a causa de l’estat crític de l’immoble, es va declarar la seua ruïna imminent a mitjan agost i es va ordenar la seua demolició. A principis de setembre, l’empresa va notificar a l’Ajuntament que havia contractat un arquitecte per a elaborar el projecte necessari. Després de reiterats contactes i justificacions per les dificultats administratives durant el període estival, es va presentar la documentació requerida la setmana passada. Finalment, l’administració municipal va resoldre la tramitació atorgant uns dies hàbils per a iniciar la demolició.

Assenyalar que els veïns dels edificis desallotjats (Sant Francesc 44 i 52) van trobar allotjament ràpidament i no van requerir assistència municipal. Una vegada finalitzada la demolició i assegurat l’espai, podran tornar a les seues llars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *