Homenatge a Sant Francesc d’Assís en el Convent de Cocentaina

El Convent de Cocentaina va celebrar ahir el dia gran de les festes en honor a Sant Francesc d’Assís, el fundador de l’orde franciscà. Un bon nombre de veïns del municipi van participar en els diferents actes organitzats posant així fi a una setmana d’homenatge al sant en la qual també va tindre lloc el Quinari, amb els seus corresponents cultes religiosos cada vesprada, com a preparació a la jornada del 4 d’octubre.

El dijous a la vesprada, i amb la solemnitat corresponent, es va representar el trànsit  a l’església conventual recordant per mitjà de diverses lectures i escenificacions les últimes hores de vida de Sant Francesc d’Assís abans de la seua defunció el 3 d’octubre de 1226. Ja el divendres a la vesprada, a partir de les set, es va celebrar amb gran participació la missa solemne estant oficiada la missa per Don José Vilaplana, Bisbe Emèrit de Huelva i natural de Benimarfull. Aquest va estar acompanyat per la resta de frares de la comunitat contestana, els rectors de Santa María i El Salvador (Don Eduardo Rengel i Don Javier Sanchiz), el rector de Muro (Don Diego Ferrándiz) i sacerdots contestans com Don Rafael Valls. En concloure l’eucaristia va començar la processó pel recinte del Convent i l’eixida de Sant Francesc d’Assís va ser rebuda pels balls populars que va oferir el Grup de Danses El Convent, una actuació que es va repetir a l’arribada del patró dels franciscans a l’església. Les campanes i el tret d’una traca van acompanyar l’entrada de Sant Francesc al temple i ja a l’interior es va donar a besar la relíquia tant a fidels com a devots.

Cal destacar que la festa enguany ha estat emmarcada dins dels 800 anys de la impressió de les llagues a Sant Francesc. Aquest fet es va recordar el passat 17 de setembre en la mateixa església del Convent amb una vigília d’oració extraordinària presidida pel Crist dels Llauradors, talla més antiga de la Setmana Santa Contestana que per primera vegada en la història va visitar el Convent per a ser col·locada davant la imatge de Sant Francesc d’Assís rememorant el fet dels estigmes del sant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *