Planes acomiada el cicle festiu de l’estiu al Comtat

Planes ha sigut l’últim municipi del Comtat en celebrar les seues festes patronals d’estiu, uns festejos que van arrancar en la vesprada del passat dijous amb El Pregó que en aquesta ocasió va estar a càrrec de la Junta de Festes del Municipi. L’ ‘Olleta’, amb la posterior Entraeta de la Filà Moros del Raval, va obrir camí a tres intenses jornades que s’han viscut aquest cap de setmana amb temperatures pràcticament estiuenques.

El divendres va ser el dia dedicat a la Mare de Déu del Roser amb la missa solemne en el seu honor a partir de les dotze del migdia, mentre que a les 20:00h va eixir al carrer la processó recorrent diversos carrers del municipio. L’ ‘Olleta’ va culminar la jornada i en aquest cas les que van eixir al carrer a desfilar en Emtraeta passada la mitjanit van ser les Filaes Templaris i Maseros de l’Almadec. Un dels dies centrals de les celebracions va ser el dissabte, jornada de la festivitat en honor a Sant Roc, i en la qual va destacar l’eucaristia al migdia seguida de la disparada d’una gran ‘Mascletà’. A partir de les cinc de la vesprada, i per l’itinerari estrenat durant les últimes edicions de les Festes, es va dur a terme l’Entrada de Moros i Cristians en les quals les tres Filaes de la població van traure al carrer les seues formacions oficials, esquadres especials i fins i tot ballets, cavalls i diversos elements de boato. La processó en honor a Sant Roc, en fosquejar, va culminar un intens dissabte d’activitat festiva.

Ja el diumenge Planes va retre homenatge al seu patró, el Santíssim Crist, en un 6 d’octubre que va arrancar amb la ‘Despertà de l’Aurora’ seguida de l’ascens en romeria fins a l’ermita en la qual es venera la talla original del Crucificat. Allí, al migdia, es va oficiar una missa i a partir de les 20:00h totes les mirades les va acaparar una participativa processó general en la qual nombrosos fidels i devots van acompanyar al Santíssim Crist pels carrers de la localitat, una processó que va presidir l’alcalde; Javier Sendra; acompanyat de nombrosos primers edils dels pobles del Comtat i del Diputat Provincial del PP Carlos Pastor. La disparada d’un castell de focs artificials va posar fi pràcticament a les festes encara que dimecres que ve 9 d’Octubre hi haurà un dinar popular en l’Àrea Recreativa del Trinquet amb la qual culminaran les celebracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *