Perits de DomusVi Alcoi sobre les defuncions en la residència “el COVID els va poder accelerar”

Hui dilluns ha començat la segona setmana del judici per les morts ocorregudes en DomusVi Alcoi en els mesos més durs de la crisi sanitària del Coronavirus. El matí d’aquest 7 d’octubre ha estat marcat per la declaració de nous perits que han sigut aportats per la part demandada.

En les seues intervencions van llevar ferro a la defunció massiva d’ancians en la primavera de 2020 i van explicar que darrere de la mort de molts residents està la situació mèdica crítica en la qual es trobaven amb afecció de diverses patologies. Han destacat que molts estaven en situació de vulnerabilitat, pel fet que patien demències i altres malalties, i han emfatitzat que el Coronavirus no va ser la causa principal de les defuncions en unes persones que superaven de mitjana els 86 anys d’edat “encara que si que el COVID va poder accelerar el procés“, van indicar. També van defensar la gestió que va fer la residència davant el virulent brot de Coronavirus originat abans del primer Estat d’Alarma i van rebutjar les acusacions sobre la falta de personal mèdic en el geriàtric que en les anteriors sessions del judici van posar sobre la taula treballadors i fins i tot familiars. Per als compareixents no va haver-hi cap mala praxi la residència va fer tot el possible per a fer front a aquest context i es va fer un seguiment adequat als residents amb els recursos dels quals es disposava en eixos moments. No sols va passar ací, en tota Espanya va haver-hi excés de mortalitat“, van afegir.

El judici seguirà durant aquest dimarts 8 d’octubre amb noves declaracions de perits de la part demandada. A finals de setmana es coneixeran les conclusions de les dues parts després de quasi dues setmanes d’un procés judicial que, després d’una llarga lluita per part dels familiars de les víctimes, va començar el passat 30 de setembre en el Palau de Justícia d’Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *