Vist per a sentència el judici per les morts de DomusVi Alcoi

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Alcoi ha acollit en aquest dijous  l’última sessió del judici per la defunció de 74 ancians en la residència geriàtrica DomusVi de la nostra ciutat. Els fets, com venim recordant aquestes setmanes, van ocórrer en la primera onada de la pandèmia i la tragèdia va ser qualificada com una de les “pitjors’ que s’ha viscut en la capital de l’Alcoià des de temps de la Guerra Civill.

Poc abans de les 14:00h el judici va quedar vist per a sentència després d’una jornada en la qual s’han pogut escoltar les conclusions de les parts demandant i demandada. La lletrada de la primera d’elles ha reiterat que després de tot el que s’ha escoltat al llarg d’aquests últims dies “queda clar que es va arribar a aquesta situació per una falta d’organització en el geriàtric, una incorrecta gestió del brot de Coronavirus, falta de personal i escassetat de mesures d’higiene“, va dir. A més va sostindre que la residència va prioritzar els interessos econòmics sobre el benestar dels residents, la qual cosa va portar a un augment significatiu en els contagis i morts. De fet, en DomusVi Alcoi van perdre la vida més del 52% del total d’usuaris que hi havia en eixe moment en la residència i davant això l’acusació, que representa a 18 famílies, demana 2’3 milions d’euros en concepte de responsabilitat civil. Els demandats han discrepat de les afirmacions dels advocats dels familiars afirmant, una vegada més, que es complien els ràtios de personal establits per la Conselleria de Sanitat i que les decisions preses per la direcció van ser apropiades donades les circumstàncies sanitàries excepcionals provocades per una pandèmia global “són acusacions ofensives i insultants ja que no es pot atribuir el caos a una suposada falta de recursos“, van manifestar.

Les dues parts implicades ara esperen el veredicte del tribunal que es coneixerà en les pròximes setmanes. Per als familiars de les víctimeshan sigut jornades dures” per haver de recordar el viscut en aquella primavera de 2020 al mateix temps que expressen que no s’ha aportat tota la informació “creiem que moltes coses han quedat en el tinter. Fets concrets que no s’han detallat, com per exemple el moment en el qual es va traslladar a Salut Pública el primer contagi i que creiem que va ser determinant per a l’expansió del brot. Ara el jutge decidirà“, va concloure Josele Garcia; president de l’associació d’afectats, a les portes del jutjat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *