Cocentaina reforça la seguretat per a la pròxima Fira de Tots Sants

Divendres passat, 11 d’octubre, es va dur a terme la Junta Local de Seguretat en el saló de plens de l’Ajuntament de Cocentaina, una cita en la qual es va perfilar l’operatiu especial per a la 678a edició de la Fira de Tots Sants. Una de les principals novetats d’enguany és el reforç en la seguretat estructural, que inclou noves exigències per als expositors i estands, així com un dispositiu ampliat per a garantir una fira segura i ben organitzada.

La reunió va ser presidida pel Subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves, i va comptar amb la participació de representants de diverses forces de seguretat, incloent-hi la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica, Policia Local, Bombers, Creu Roja i Protecció Civil. També van ser presents membres de l’equip de govern local encapçalats per l’alcalde Jordi Pla, la regidora de Fira Marcela Richart i el regidor de Seguretat Rubén Muñoz.

Juan Antonio Nieves va subratllar la importància de la col·laboració entre totes les forces de seguretat per a un esdeveniment que situa a Cocentaina en el mapa nacional: “La col·laboració entre forces és fonamental per a protegir a tota la ciutadania. Desitge que siga tot un èxit i avance que assistiré a la inauguració“, va comentar sobre aquest tema.

Durant la Junta es va destacar la necessitat de reforçar les estructures de la Fira després dels incidents de l’any passat, quan un fort temporal va obligar a paralitzar les activitats durant diverses hores. El nou contracte per al muntatge d’estands exigeix una major solidesa en les estructures per a assegurar tant a visitants com a participants. “Cocentaina és un poble segur i la Fira serà segura“, va afirmar l’alcalde Jordi Pla. “Hem posat en comú el pla de seguretat i convivència per a garantir que siga una Fira ordenada“, va comentar el primer edil de la capital del Comtat.

La regidora Marcela Richart també va expressar la seua confiança en el dispositiu previst per al certamen: “Sentim el suport de les forces i cossos de seguretat. Creiem que tenim una Fira segura i ben organitzada“. Per part seua, Rubén Muñoz va destacar l’efectivitat del Pla d’Autoprotecció implementat en anys anteriors: “Enguany comptem amb més de 500 efectius. El dispositiu està dissenyat específicament per a aquest esdeveniment“.

A més del reforç estructural, s’implementaran noves mesures que inclouen vigilància aèria amb helicòpter i controls més exhaustius del trànsit. Es prestarà especial atenció a previndre el consum excessiu d’alcohol i drogues, mantenint actius els Punts Violeta per a assegurar un entorn segur i respectuós.

Recordar que la Fira de Tots Sants de Cocentaina se celebrarà entre l’1 i el 3 de novembre. L’activitat comercial i festiva començarà a funcionar ja a ple rendiment en la vesprada del mateix dijous 31 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *