Arranca una nova campanya de vacunació contra la grip

La Conselleria de Sanitat ha adquirit 1.250.000 dosi de la vacuna de la grip per a donar cobertura a tots aquells que vulguen ser vacunats en la campanya d’enguany en la Comunitat Valenciana. Hui ha començat la campanya, conjuntament amb la vacunació contra la COVID-19, i la mateixa es realitzarà de manera escalonada amb l’objectiu d’immunitzar ràpidament a aquells que corren un major risc de patir complicacions per aquestes infeccions.

El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez, ha subratllat la importància d’aquesta campanya, destacant que “l’efectivitat de totes dues vacunes està demostrada” en la reducció de casos greus i complicacions secundàries, com a pneumònia o infarts. Gómez ha instat la població a vacunar-se per a ajudar a evitar la transmissió del virus i protegir-se mútuament.

Una novetat enguany és que des de l’1 d’octubre s’està facilitant la vacunació contra la grip en centres educatius per a xiquets de 3 i 4 anys. Els pares poden triar vacunar als seus fills en el seu centre escolar o en el seu centre de salut. A més, els alumnes amb necessitats especials també rebran la vacuna en els seus centres educatius, prèvia autorització.

La campanya s’estructurarà en quatre grups prioritaris. A l’octubre, s’enviaran missatges SMS als integrants d’aquests grups perquè acudisquen a vacunar-se. El primer grup inclou a residents en centres per a persones majors i amb diversitat funcional, així com al personal sanitari i sociosanitari. El segon grup abasta a persones majors de 60 anys, els qui seran citades en els seus centres de salut. El tercer grup inclou embarassades i persones entre 5 i 69 anys amb condicions de risc. Finalment, el quart grup comprén treballadors essencials, convivents amb grups vulnerables i altres sol·licitants.

Durant la campanya de l’any passat, més d’1.162.000 persones es van vacunar contra la grip en la Comunitat Valenciana, marcant un rècord històric. La Conselleria espera aconseguir xifres similars o superiors enguany per a garantir una major protecció enfront d’aquestes malalties estacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *