La presentació de càrrecs obri camí cap a la Festa d’Alcoi 2025

Alcoi s’endinsa en la setmana gran del Mig Any i inicia el compte arrere cap a les pròximes Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, una trilogia que tindrà lloc en els primers dies del mes de maig a causa que la Setmana Santa cau l’any que ve tardana en el calendari. Ahir va tindre lloc la presentació de càrrecs i de nou es van viure moments d’alegria i il·lusió a l’hora d’efectuar un merescut reconeixement als qui seran els màxims protagonistes dels festejos durant 2025.

La cerimònia va tindre lloc en el Teatre Calderón, com és habitual, i va estar conduïda per Pau Acosta en qualitat de Secretari de l’Associació de Sant Jordi. Van sonar fortes ovacions en el recinte cultural per a Martín Bellver Sevila, Sant Jordiet 2025 per la Filà Domingo Miques, i aquest va rebre la bandera de mans del seu predecessor en el càrrec; Mauro Abellán Bravo. La gala va avançar amb la presentació dels mateixos càrrecs, tasca que assumiran Salvador Albero (Capità Cristià per la Filà Aragonesos), Indalecio Carbonell (Capità Moro de la Filà Abencerrajes), José Cortés (Alferes Cristià de la Filà Andalusos) i Ana Gisbert (Alferes Moro de la Filà Marrakesch i primera dona en la història de la Festa d’Alcoi que exercirà aquesta funció). Tots ells van rebre elogis i felicitacions per part dels representants de les seues respectives Filaes però també de les autoritats locals i el nombrós públic de l’àmbit de la Festa que omplia per complet el Teatre.

Les paraules del president de l’Associació de Sant Jordi (Francisco García) i de l’alcalde de la ciutat (Toni Francés) va tancar una presentació que, amb algunes modificacions respecte a l’any anterior, va mantindre el format estrenat en 2023 en celebrar-se una setmana abans del dia gran del Mig Any. Amb la interpretació de l’Himne de Festes va culminar la part més protocol·lària i la vetlada va seguir amb gran ambient festiu en un sopar celebrat en el Círculo Industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *