El Campus d’Alcoi fa un pas més per a ampliar infraestructures

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica València (UPV) perfila una significativa expansió cap a la zona de La Beniata, on s’incorporaran espais verds i noves instal·lacions esportives. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre la universitat i l’Ajuntament d’Alcoi, ja que els terrenys en qüestió són propietat compartida. L’alcalde, Toni Francés, ha destacat que aquesta acció permetrà “no sols el creixement del campus”, sinó també “una millora en la connectivitat amb la ciutat, enfortint així la relació existent entre totes dues institucions“, va comentar en la jornada d’ahir.

El primer edil va anunciar també que les dues parts, Ajuntament i UPV, treballen a definir un conveni de col·laboració en el qual quedaran fixades qüestions com els projectes a desenvolupar en uns terrenys que inclouen els jardins del Conservatori o el vessant de La Beniata. En total són més de 8.000 metres quadrats que estaran a la disposició de la Universitat “amb aquest acord hi haurà suport econòmic significatiu des de l’administració municipal al Campus, alguna cosa que fins ara no s’havia produït perquè la col·laboració havia abastat sempre altres aspectes“, va sentenciar Francés.

Des del Campus també van posar l’accent en l’estreta relació existent entre la mateixa Universitat i l’Ajuntament. A més van destacar el rècord d’alumnes que s’ha aconseguit en aquest curs, amb 2.641 estudiants matriculats, i es va emfatitzar  la necessitat d’ampliar instal·lacions per a dotar a l’UPV de nous espais docents a la ciutat. Pau Bernabéu. Director del Campus, també va parlar de l’important pas que donarà la universitat en posar en marxa a Alcoi la Ciutat Politècnica de la Innovació l’embrió de la qual ja funciona en l’Edifici del Viaducte “ja comptem amb demanda d’empreses i investigadors que volen ser ací i estem davant una magnifica oportunitat tant per a la ciutat com la comarca“, va postil·lar el director; Pau Bernabéu. D’altra banda el rector de la UPV, José Capilla, va fer referència als avanços que s’estan donant per a implementar ací a Alcoi el grau en tèxtil i altres titulacionsuna oferta formativa més flexible, adaptada a les necessitats de les nostres empreses i en la qual la intel·ligència artificial jugue un paper rellevant“, va concloure José Capilla.

D’aquestes qüestions es va parlar en ocasió de la conferència inaugural del curs acadèmic 2024/2025 que va tindre lloc al migdia al campus alcoià. La mateixa va estar a càrrec de Fernando Buchón Moragues i Francisco García García, els qui van parlar sobre la troballa del lloc en el qual es va col·locar la primera pedra d’edifici de l’antiga Escola Industrial d’Alcoi situada en El Viaducte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *