Alcoi gaudeix del Mig Any. Actes i horaris per a aquest dissabte

Aquest dissabte, Alcoi viu una nova edició del Mig Any Fester, amb la preparació ja en marxa per a celebrar una cita que culmina un mes d’activitats organitzades per l’Associació de Sant Jordi. Un dels moments més esperats de la jornada serà el concurs d’Olleta Alcoiana, que es durà a terme en la Glorieta. Seguint el mateix horari de l’any passat, durant el matí es cuinarà la tradicional ‘olla’ i a les 14 hores s’anunciarà la Filà guanyadora.

A partir de les 18 hores començaran les ‘Entraetes’, un canvi proposat i aprovat pels Primers Trons l’any passat, que va resultar ser molt positiu. És important destacar que a partir d’eixa hora no hi haurà música en la Glorieta i les portes tancaran a les 19 hores, ja que la Festa es traslladarà als carrers. “Vull donar l’enhorabona a l’Associació de Sant Jordi per tot el treball que fan perquè aquesta celebració tire avant amb èxit, també he de felicitar-los perquè estan fent tot el que és a la seua mà per a què es complisca la llei en un cas com el del subministrament de begudes alcohòliques als menors en les filaes, és un tema molt seriós que no hem de prendre’ns de broma“, va afirmar el regidor de Festes, Jordi Martínez.

Entre les novetats d’enguany destaca l’avanç en el muntatge de les carpes en la Glorieta, que va començar ja a materialitzar-se dijous mentre que les Filaes van tindre accés al recinte ahir de vesprada per a realitzar els seus preparatius. Quant a les previsions meteorològiques, aquestes han fluctuat entre indicar pluja i condicions favorables per al dissabte durant tota la setmana. “Tant l’Associació de Sant Jordi com l’Ajuntament estem preparats per a qualsevol canvi o possible suspensió d’activitats. La comunicació amb la Directiva és fluida i treballem junts per a assegurar que Alcoi tinga la millor Festa“, va concloure Martínez.

Finalment el dia ha començat fred, però això no ha impedit que centenars de persones acudisquen a la Glorieta des de primera hora del matí per a gaudir de la jornada. COPE ALCOI també arà al parc municipal per a realitzar un programa especial amb tota l’actualitat i la informació d’aquesta jornada tan esperada pel món de la Festa.

Les esperades ‘Entraetes’ arranquen a partir de les sis de la vesprada

La desfilada començarà passades les sis de la vesprada i discorrerà, com és habitual, pels carrers Sant Nicolau i la Avinguda del País Valencià. En el cas del carrer Sant Nicolau arrancaran els Llauradors a les 18:00h seguint-los a ells els Mossàrabs (18:25h), Mudèjars (18:50h), Guzmanes (19:15h), Creuats (19:40h), Benimerins (20:05h), Verds (20:30h), Cordó (20:55h), Ligeros (21:20h), Almogàvers (22:10h), Abencerrajes (22:35h), Domingo Miques (23:00h), Marrakesch (23:25h), Aragonesos (23:50h) i Vascos (00:15h). Per l’Avinguda País Valencià arrancarà la Filà Muntanyesos (18:00h) i després d’ella desfilaran Magenta (18:25h), Tomasines (18:50h), Realistes (19:15h), Llana (19:40h), Navarros (20:05h), Judios (20:30h), Berberiscos (20:55h), Chano (22:35h), Andalusos (23:00h), Astuarianos (23:25h), Cides (23:50h) i Alcodianos (00:15h).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *