Un accident de trànsit, principal incidència del Mig Any a Alcoi

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alcoi ha presentat un balanç de les incidències registrades durant la celebració del Mig Any dissabte passat, destacant un accident de trànsit com l’incident més greu. El sinistre va ocórrer al voltant de les 2.40 hores, quan un vehicle d’alta gamma circulava a gran velocitat des de la Avinguda País Valencià fins al carrer València. Durant el seu trajecte, l’automòbil va impactar contra diversos vehicles aparcats en Els Alçamora, Albereda Camilo Sesto i Juan Gil-Albert, causant també danys a la vegetació del carril bici. Finalment, el cotxe va xocar contra un vehicle detingut en un semàfor a l’inici del carrer València. Afortunadament, la conductora del vehicle parat sol va patir ferides lleus. D’altra banda, el conductor responsable de l’accident va ser sotmès a una prova d’alcoholèmia, resultant que multiplicava per 4,32 la taxa màxima permesa, la qual cosa constitueix un delicte penal. Tots dos conductors van ser traslladats a l’Hospital Verge dels Lliris per a observació després de l’incident.

Quant als ‘Entraetes’, la Policia Local va haver d’intervindre en diverses ocasions a causa d’aglomeracions enfront d’un local privat al carrer Sant Nicolau. La multitud envaïa gran part de la calçada i es negava a apartar-se, la qual cosa va generar molèsties al públic i va obligar a diverses filaes a detindre la seua marxa per a poder passar. En alguns casos, els músics van haver d’organitzar-se en dues files per a superar l’obstacle.

Com a mesura per a millorar la situació en futures celebracions, la Policia Local proposarà a l’Associació de Sant Jordi estudiar el punt d’inici de les ‘Entraetes’ en País Valencià. Se suggereix avançar aquest punt uns metres per a buidar el tram entre el carrer Bambú i País Valencià, la qual cosa podria descongestionar considerablement el trànsit i facilitar l’eixida de vehicles de garatges particulars. A més, es planteja col·locar una tanca que delimite l’espai per als músics i brinde major seguretat tant als participants com al públic.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, va destacar que “ha sigut un Mig Any bastant tranquil“. No obstant això, va subratllar la gravetat de l’accident esmentat i va reafirmar el compromís de la Policia Local per a continuar realitzant controls d’alcoholèmia i drogues. En general, les incidències reportades van ser inferiors a les habituals durant altres caps de setmana de l’any, amb algunes baralles i queixes veïnals menors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *