Informatiu matinal dilluns 28 d’octubre 2024

Hui dilluns us hem contat que el Mig Any de les nostres Festes de Moros i Cristians ha centrat l’actualitat del cap de setmana a Alcoi. També us hem destacat la detenció d’un home pel robatori de telèfons mòbils a diversos ciutadans.

Agents de la Policia Nacional informen que han dut a terme la detenció d’un home de 29 anys a la nostra ciutat, acusat de cometre diversos delictes de robatori amb violència i furt utilitzant el conegut mètode de l’ “estirada”. Aquest individu sorprenia les seues víctimes en moments en què estaven utilitzant els seus telèfons mòbils, propinant-los una forta estirada per a apoderar-se dels dispositius i fugint ràpidament del lloc.

La investigació es va iniciar després de rebre una sèrie de denúncies relacionades amb sostraccions de terminals de telefonia mòbil. Les denúncies van revelar que la majoria dels robatoris seguien un mateix ‘modus operandi’: el sospitós s’acostava per darrere a les víctimes i, sense previ avís, els arrabassava el telèfon. Aquest patró va portar als investigadors a sospitar que tots els delictes podien estar vinculats a una mateixa persona.

Els agents van notar que les característiques físiques del presumpte autor, proporcionades per les víctimes, eren molt similars. A més, el fet que l’assaltant es cobrira el rostre amb una caputxa dificultava que les víctimes pogueren oferir descripcions detallades. Malgrat això, els investigadors van continuar recopilant informació i realitzant gestions per a identificar al responsable.

Gràcies al seu ardu treball i a la col·laboració ciutadana, els agents van aconseguir identificar plenament al sospitós. Després de la seua detenció, es van comptabilitzar un total de tretze fets delictius en els quals s’havia vist involucrat.

L’arrestat, tal com informen des de la mateixa Policia Nacional, va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia a Alcoi, on es va decretar el seu ingrés a la presó preventiva mentre continuen les investigacions. Des de la Policia Nacional  recorden de nou la importància que la ciutadania adopte mesures de precaució en utilitzar dispositius mòbils en llocs públics i han assenyalat la importància de denunciar qualsevol acte delictiu per a contribuir a la seguretat col·lectiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *