Els Campaners del Comtat reten homenatge a Santa Bàrbara en la seua festivitat

Cada 4 de desembre es recorda a Santa Bàrbara, patrona entre altres coses del gremi de campaners, i des de la Colla de Campaners del Comtat van tornar a preparar un complet programa d’actes que es van dur a terme diumenge passat al matí a Muro. En aquesta ocasió van organitzar una nova jornada de portes obertes per a visitar el campanar de la parròquia de Sant Joan Baptista i van ser molts, tant veïns d’aquesta localitat de la comarca com d’altres poblacions, els que es van acostar per a recórrer per dins la torre i ascendir fins a la sala de campanes.

Allí, a part de gaudir de les magnífiques vistes, van tindre oportunitat de descobrir més curiositats sobre el toc manual de campanes; una senya d’identitat dels nostres pobles que des de 2022 és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Els integrants de la Colla de Campaners del Comtat es van encarregar, una vegada més, d’efectuar els repics i voltejos previs a la solemne missa en honor a Santa Bàrbara que va tindre lloc a partir del migdia sent oficiada en aquesta ocasió pel rector de Muro, el contestà Don Diego Ferrándiz Pascual. Aquest últim, en la seua homilia, va felicitar la Colla per la important labor que exerceix en els municipis d’aquestes comarques i va animar als seus components a continuar treballant per a recuperar tot el patrimoni relacionat amb les campanes que existeix al Comtat.

La celebració, presidida per una xicoteta imatge de Santa Bàrbara en l’altar major, va destacar per l’acompanyament musical de Joan Llorens al capdavant de l’òrgan, Josep Jordà en l’oboé i Marisa Bosch en el violoncel; mereixent una especial menció l’homenatge que es va rendir a les víctimes de la DANA de la província de València. I és que al final de l’eucaristia la parròquia pràcticament va emmudir en el moment en el qual va sonar, amb forta càrrega emotiva, la tradicional ‘Muixeranga d’Algemesí’ que tant identifica a la terra valenciana. Nous voltejos manuals de campanes i un menjar de germanor van posar fi a aquesta festa que ja s’ha convertit en una tradició més del poble de Muro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *