‘Mediodía Cope’ Alcoi dimarts 24 de desembre 2024 (14:20h)
Hui dimarts us hem contat que l’activitat és frenètica en els Mercats Municipals d’Alcoi en les hores prèvies al sopar de Nit de Nadal. També us hem destacat l’ambient festiu que s’ha viscut aquest matí a la nostra ciutat.
A poques hores de viure el tradicional sopar de Nit de Nadal, Alcoi ha gaudit d’una intensa jornada del 24 de desembre amb múltiples activitats que han tingut com a epicentre la plaça d’Espanya durant bona part del matí. Nombrosos alcoians, però també veïns de les poblacions de la comarca, s’han acostat fins al Centre de la ciutat per a gaudir de l’ambient i iniciar així els dies grans d’aquestes festes de Nadal.
D’una banda, ha destacat la presència del popular personatge de La Castanyera que pocs minuts després de les nou ha començat a rostir castanyes a les portes de l’Ajuntament. Allí ha rebut a centenars de persones, també les autoritats locals encapçalades per l’alcalde Toni Francés, i han sigut molts els que han adquirit un paquet de castanyes calentetes contribuint amb això a fer un donatiu solidari per a ASPROHAL.
A les dotze del migdia han sonat amb força les campanes de l’església de Santa María, anunciant el Naixement de Jesús, en uns voltejos manuals efectuats per la Colla de Campaners d’Alcoi.
En eixe mateix instant els Júniors i centres juvenils d’Alcoi s’han concentrat en La Bandeja per a cantar nadales i celebrar l’arribada de Nadal en una iniciativa plenament consolidada que rep el nom de ‘Siembra de estrellas’.
El fermall d’or al matí l’ha posat la clàssica papanoealada del Vespa Club Alcoi que sempre és molt esperada. Més de vint vespes, amb els seus corresponents conductors vestits amb la indumentària del Pare Noel, han recorregut els carrers de la ciutat anunciant eixe imminent inici de les celebracions nadalenques. El recorregut l’han finalitzat en la Placeta del Fossar amb el lliurament de premis als propietaris de les vespas més originals i un breu aperitiu. Instants després bars i restaurants presentaven ple absolut de la mà del clàssic menjar de Nit de Nadal que cada vegada està més consolidada.