El traspàs de càrrecs inicia el compte enrere cap a les pròximes Festes de la Mare de Déu
Avançat el primer mes de l’any, i com sol ser habitual, Cocentaina inicia el compte enrere cap a les festes de la Mare de Déu del Miracle els dies grans de les quals se celebraran en la recta final d’abril. El passat 18 de gener, la capella de sant Antoni Abat del Palau Comtal va acollir la cerimònia del traspàs de càrrecs entre els protagonistes dels festejos patronals del passat any i els qui centraran totes les mirades en les celebracions de 2025.
L’acte, emmarcat dins de la festivitat del patró dels animals a qui està dedicada la Capella del mateix Palau, va incloure el res de vespres en presència dels rectors del Salvador (Don Diego Pascual) i de Santa María (Don Eduardo Rengel); així com el Guardià del Convent dels Franciscans (Fra Fernando Fuertes). Seguidament, i de mans dels seus antecessors en les diferents responsabilitats, Uriel Parra va rebre el cetre i Marta Moltó el rosari quedant així acreditats per a representar als Comtes en al·lusió als qui regien Cocentaina el 19 d’abril de 1520 quan es va produir el miracle de la Mare de Déu en la mateixa Capella de sant Antoni Abat. També Arturo Barrios va obtindre una representació de la icona de la Verge del Miracle perquè el xicotet serà qui encarne la figura de Mossén Onofre Satorre, el sacerdot que va ser testimoni del prodigi de les 27 llàgrimes de sang fa ara 505 anys. Finalment, Dámaris Pardo, suplicant d’enguany, va rebre el pergamí amb La Súplica que declamarà en el dia gran de la Mare de Déu davant la patrona contestana quan aquesta última arribe a la parròquia de Santa María després del trasllat matinal.
La jornada va finalitzar amb una visita al cambril de la Mare de Déu, en el Monestir de les Clarisses, i unes fotografies de record amb els presidents de la Pia Unió; entitat que coordina totes les activitats entorn de la patrona contestana. Cal recordar que les esmentades festes es retarden uns dies enguany pel fet que la tardana Setmana Santa en el calendari fa que el 19 d’abril caiga en Dissabte Sant. D’aquesta manera la festivitat de la Mareta arrancarà el Diumenge de Resurrecció a la nit, amb la ‘Cremà dels 27 Fogueres’, sent la jornada central el Dilluns de Pasqua.