Arriba inversió de la Diputació a la comarca per a la rehabilitació del patrimoni

La Diputació Provincial d’Alacant ha subvencionat amb un total de 278.000 euros les obres de recuperació de les restes del Molí del Frau a Benimassot, de la muralla de Penàguila i del Palau Comtal de Cocentaina. Aquestes actuacions estan incloses en el Pla Provincial per tal de fer valdre el patrimoni arquitectònic de caràcter històric i titularitat municipal, dotat amb més de 13 milions d’euros.

El diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha visitat recentment Penàguila i Benimassot i ha insistit en el paper tan important que juga la institució per a salvaguardar i promocionar el valuós patrimoni històric i cultural que atresoren els xicotets municipis. A més ha assegurat que “la Diputació ha reforçat la seua aposta per a donar suport econòmic a la protecció d’immobles i enclavaments de la província de gran valor patrimonial i vinculats a la nostra història”, ha indicat el diputat, qui ha insistit que “l’execució d’aquesta mena d’actuacions és inviable per a molts ajuntaments a causa de l’escassetat de recursos tècnics i pressupostaris”, comenta al respecte.

Cal destacar que a Penàguila es portarà a terme l’excavació arqueològica i de consolidació d’estructures de la plaça del Portalet, un primer pas per a la posterior reforma d’aquest espai que portarà a la seua museïtzació i la subvenció de la qual ascendeix a 60.000 euros. Per la seua banda a Benimassot es consolidaran les restes d’un molí fariner, l’origen del qual es remunta a la fi del segle XVIII. L’import de la subvenció correspon al 100% del pressupost, que ascendeix a 172.500 euros, i el termini d’execució establit és de sis mesos, tal com ha explicat l’alcalde de la localitat, Ismael Molinés.

Finalment al Comtat, la Diputació ha subvencionat amb 45.500 euros el projecte per a la recuperació i protecció de les restes arquitectòniques de l’ala oest del Palau Comtal de Cocentaina, un edifici medieval del segle XIV construït sobre un antic edifici musulmà del segle XII.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *