La Fira de Cocentaina arranca marcada pel dol oficial
Cocentaina ha despertat amb cels coberts en aquest divendres 1 de novembre i immersa en una de les edicions més tristes de la Fira de Tots Sants dels últims anys. I és que la ment de tots segueix la terrible tragèdia que ha causat la DANA a la província de València amb més d’un centenar de morts fins al moment.
Aquest Dia de Tots els Sants és la segona jornada de dol oficial després de la catàstrofe però la Fira ha hagut d’eixir cap avant perquè era molt difícil la seua suspensió o cancel·lació. Poc abans de les nou del matí, i com sol ser habitual en el dia de hui, ha començat al Pla de la Font el tradicional Esmorzar de Fira. Els qui s’han acostat a aquest enclavament, on la Fira va iniciar la seua marxa en 1346 amb el comerç d’animals per al camp, han pogut degustar les clàssiques viandes que donen forma a aquest esmorzar: l’entrepà de blanc i negre, les clàssiques olives trencades i un xicotet got de vi negre amb gasosa. No s’ha vist l’ambient festiu d’anys anteriors perquè la situació en la qual ens trobem mina l’ànim de contestans, expositors o els visitants que puguen passar en aquests dies per la capital del Comtat “tot això ha passat damunt de la Fira i era molt complicada la cancel·lació. Evidentment no és igual que altres anys perquè no ens llevem del cap tot el que està passant però hem vingut, com sempre, a prestar la nostra col·laboració perquè tot poguera tirar avant“, matisava Pili Lorente; presidenta de l’Associació de Mestresses de casa que s’implica cada any a fer possible aquest singular esmorzar.
Han sigut més de tres mil els entrepans que s’han preparat per a aquesta edició confiant que es puguen esgotar tots. La Fira segueix el seu curs en aquest inèdit matí de l’1 de novembre