‘Mediodía Cope’ Alcoi dijous 14 de desembre 2023 (14:20h)
Hui dijous hem parlat de la celebració del XIX Certamen Escolar de Nadales de COPE ALCOI, cita que tindrà lloc aquesta vesprada al Teatre Calderón. També hem parlat de l’increment de la població a la nostra ciutat.
Alcoi torna a estar per damunt dels 59.000 habitants. Suma 533 habitants, segons la dada facilitada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a 1 de gener de 2023. La ciutat té 59.493 habitants, la xifra més alta des de 2015.
Es revertix així esta tendència a la baixa que s’ha experimentat en els últims anys, des de la pandèmia i, sobretot, des de la crisi de 2008 (malgrat un repunt en els anys previs al coronavirus). I és que la ciutat va arribar a tindre, a 1 de gener de 2008, 61.698 habitants.
No obstant això, hi ha una dada que sí que preocupa i és la natalitat. Alcoi continua tenint un creixement vegetatiu negatiu, amb 386 naixements front 672 defuncions. Una tendència generalitzada pràcticament en tota Europa.
“Hem de destacar la tendència a l’alça que estem aconseguint. Esta xifres demostren que Alcoi és cada vegada una ciutat més atractiva per a viure. Cada vegada més persones establixen la seua residència a la nostra ciutat atretes per la qualitat de vida, les oportunitats de trobar una ocupació de qualitat, la mobilitat sostenible i el magnífic entorn que tenim”, ha assegurat Toni Francés, alcalde d’Alcoi.
Però, treballen realment a Alcoi les persones que ací residixen o la localitat s’està convertint en una ciutat dormitori? Des del Consistori neguen el segon. Asseguren que cada dia entren a la ciutat en les hores punta, quan la gent treballarà, un 122,63% més de vehicles dels quals salen.
Població flotant: els estudiants
Des de l’Ajuntament han assegurat que la ciutat compta, a més, amb una població flotant d’unes 2.000 persones. Es tracta d’aquells que no estan empadronats ací malgrat viure a Alcoi: els joves que estudien en un dels campus i centres formatius amb els quals compta la ciutat.
“Molts d’ells, una vegada acaben els seus estudis, es queden a viure, creant a la ciutat les seues empreses o xicotetes indústries tecnològiques”, asseguren des del Consistori.