‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 31 de juliol 2024 (14:20h)

Hui dimecres hem destacat que l’incendi que es va originar ahir a Benasau porta calcinades més de 300 hectàrees. També ens hem referit a l’origen del foc, unes causes que ha detallat hui la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana durant la visita a la zona.

L’espurna d’una radial en uns treballs en la depuradora de la localitat de Benasau, a la comarca del Comtat, està darrere de l’origen de l’incendi forestal declarat ahir a mitjan vesprada i que ha obligat al desallotjament dels 800 veïns de la veïna població de Penàguila. Les flames han afectat zona de pi i diversos cultius d’oliva i ametler, fonamentalment, encara que la major part ha calcinat una orografia de barranc a l’altura del riu Penàguila en la seua confluència amb el Serpis en el seu camí cap al pantà de Beniarrés.

L’incendi ha afectat ja més de 300 hectàrees, en una zona d’uns 14 quilòmetres, segons ha assegurat aquest matí la Delegada del Govern en la Comunitat ValencianaPilar Bernabé ha recordat també que el fet que el foc s’iniciara en un barrranc ha contribuït a la rapidesa en la propagació igual que ha fet menció als efectius que continuen treballant des de primera hora del matí a sufocar el foc “tenim una secció sencera de la UME, que es va incorporar anit,  més sis autobombes, dues nodrisses i quatre mitjans aeris del Govern d’Espanya, així com  la Guàrdia Civil, que va fer una gran faena en el desallotjament dels veïns del municipi de Penàguila, que segueix evacuat i esperarem a la direcció de l’incendi per a veure quan es poden reallotjar. Des del Govern d’Espanya tenim tots els efectius que poden estar dins d’un perímetre que no és massa gran. Tenim tot el personal que cap en el perímetre“, ha assenyalat.

Des del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant informen que en aquests moments l’evolució de l’incendi és favorable i es confia que puga quedar estabilitzat durant el matí de hui. En aquesta jornada la climatologia també jugarà un paper clau ja que s’esperen en aquestes comarques màximes superiors als 40 graus, la qual cosa pot dificultar eixes tasques d’extinció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *