Proliferen abocadors il·legals en municipis de la comarca
L’Ajuntament de Muro llança l’avís: el municipi i les localitats d’al voltant estan veient com proliferen abocadors il·legals en diferents punts de la comarca.
Acumulacions de fem sense control que s’estan convertint en un focus de brutícia i de contaminació. Però, existix un lloc apte per a depositar estos residus? Des de la Regidoria de Medi Ambient i Servicis Socials de Muro recorden que existix una gestió municipal i que és important respectar els punts de recollida i els diferents tipus de contenidors.
Precisament fa unes setmanes, esta localitat del Comtat inaugurava la reforma del seu ecoparc. “Hem de facilitar eixa eina, donar un millor servei perquè es cree eixa simbiosi amb la ciutadania. Jo crec que no hem de baixar la guàrdia”, assegura l’alcalde de Muro, Vicent Molina. I és que, assegura el primer edil del municipi, encara es troben punts incontrolats en els quals es depositen estos productes.
Amb la reforma, que s’ha dut a terme arran de la cessió de la gestió de l’ecoparc al Consorci de Residus Terra, es pretén garantir un servei més efectiu per a la ciutadania. “Hi havia un gran nombre de residus. Hem hagut d’ampliar eixe lloc per operativitat. S’han creat nous contenidors i s’ha fet un recorregut molt més còmode per als usuaris i per a la classificació d’eixos residus per part de l’empresa”, explica Molina.
Entre les actuacions que s’han dut a terme es troben la creació dels molls de descàrrega de residus, el reasfaltat, la instal·lació d’una bàscula de pesatge i el control d’accés. L’ecoparc busca prestar un servei comarcal i ha incorporat també unitats mòbils a Setla i Benàmer, per a acostar el servei a la gent gran.
Quant a l’horari, estarà obert de dilluns a divendres des de les deu del matí fins a les set de la vesprada. També els diumenges prestarà servei, des de les nou del matí fins a les tres de la vesprada. L’accés es realitzarà amb DNI i hi ha un circuit entre els molls, al qual es pot accedir amb el cotxe.
Imatge: d’arxiu