Una segona vida per als residus, l’aposta per la sostenibilitat de Milar Electrodomésticos

COPE ALCOI s’ha unit de nou hui al Dia Mundial del Medi Ambient i en aquest 5 de juny ens hem desplaçat fins a la nova botiga de Milar Electrodomésticos, situada en L’Alameda número 43 d’Alcoi, per a oferir-te un programa especial pel qual han passat experts i representants de diverses empreses de la ciutat i fins i tot d’aquestes comarques. Hem parlat de les accions per a preservar el nostre entorn natural i dels efectes del canvi climàtic en l’agricultura tradicional sense deixar de costat  l’aposta per la sostenibilitat que fan les nostres indústries i fins i tot des de la mateixa botiga de Milar.

D’aquesta última hem descobert la seua manera de gestionar els residus per a tractar de donar-los una segona vida. I encara que el reciclatge d’embalatges com a plàstic i cartó està molt consolidat en la societat, el suro presenta més dificultats “ens vam adonar que en les zones urbanes no hi ha un canal per a gestionar aquest tipus de residus. La realitat és que el major percentatge d’aquest producte està acabant en abocadors“, va explicar en COPE ALCOI Manuel Ranchal, director de logística en COMELSA; la plataforma de Milar en la zona de Llevant.

Ranchal ha explicat que en 2018 van decidir posar en marxa un projecte per a reciclar el suro “tot el residu que generem amb la instal·lació dels nostres productes en domicilis el recollim i fem una concentració de tot aquest tipus de material. Ací tenim equips per a compactar i després gestionar-ho per a la seua reutilització“. Una iniciativa que sens dubte compleix amb la missió de donar una segona vida al residuestem abans de res un exemple d’economia circular. Permet una reutilització al 100%. Una vegada compactat i passat un processament, es torna a generar matèria primera que s’utilitza per a embalatge o altres usos com a aïllant per a construcció“, va comentar Ranchal.

Però aquesta no és l’única acció que realitza Milar en la seua aposta per la sostenibilitat. També s’encarreguen de la gestió d’aparells elèctrics i electrònics. Una iniciativa que porten realitzant des de 2008 ho gestionem de manera centralitzada. Cada botiga retira del domicili els aparells vells i s’encarrega del seu adequat tractament, portant-los a un gestor autoritzat. Des de la central gestionem això de manera centralitzada per a fer el procés més eficient i sostenible“, va matisar. A això se li uneixen contenidors a les botigues perquè els clients puguen anar fins allí a deixar un altre tipus de residus com a bateries, cartutxos de tinta, bombetes o tubs fluorescents.

Experts i empreses parlen de la importància de preservar l’entorn natural

En el programa especial de COPE ALCOI amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient també han estat Tono Belda (professor del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA) i Rafael Montava (president de la Cooperativa Agrícola de Cocentaina). Ells ens han parlat de les conseqüències que està deixant en els cultius d’Alcoi i de les nostres comarques la prolongada sequera que patim. També ens han acompanyat Nacho Palmer (Responsable del Departament de Comunicació de Grup ERUM) i Raúl Doménech (al capdavant de Salvador Doménech SL) amb la finalitat que ens comptaren l’aposta en matèria de sostenibilitat que fan les seues respectives empreses. Finalment Pablo García, de Milar Alcoi, ens ha comptat les ofertes que podrem trobar a la botiga de L’Albereda número 43 durant aquests dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *